“TeslaBjørn” satte rekord! 2781 km med Model 3

teslabjorn-verdensrekord
"TeslaBjørn" er godt i gang med et verdensrekordforsøk.

Har du fulgt norske Bjørn Nyland på YouTube så vet du at han utgjør en populær skikkelse på nettstedet, der han stadig tester nye elektriske biler og kanskje med Tesla i overvekt, derav kallenavnet “TeslaBjørn.”

Oppdatert,

Nå er rekorden et faktum: Nyland presterte å kjøre 24 timer med en Model 3 Long Range AWD i Tyskland med hjelp av Ionity-laderne som finnes i landet – disse er også kjappere enn Teslas egne Superchargers.

Annonse

Ligger godt an til å slå forrige rekord

I skrivende stund er han hardt til verks med et verdensrekordforsøk der det går ut på å tilbakelegge flest mulig kilometer i strekk med en elektrisk bil. Forsøket startet i går, torsdag den 4. juli klokken 22.00, og pågår i 24 timer – til klokken 22.00, fredag den 5. juli. Kjøretøyet som benyttes er en Tesla Model 3 av typen Long Range, og det er ladestasjoner fra Ionity som brukes for lading.

Den tidligere rekorden er satt av G-Electric som kjørte 2644 kilometer på 24 timer i november 2018, også da med en Model 3 fra Tesla. Til sammenligning så ble det ved sist oppdatering fortalt at omkring 1750 kilometer er tilbakelagt etter 15 timers kjøring i Bjørn sitt forsøk.

Kjøringen er naturligvis lagt til Tyskland der det blir lettere og mer lovlig å dra litt på i hastigheten. Været ser ut til å variere i stor grad, med hittil en del regn.

Se direktesending under

En direktesending finner du under:

https://www.youtube.com/watch?v=YoEjWRr2gBA

Tror du TeslaBjørn får ny verdensrekord?

Annonse
Annonse