teslabjorn-verdensrekord
"TeslaBjørn" er godt i gang med et verdensrekordforsøk.

Annonse


“TeslaBjørn” satte rekord! 2781 km med Model 3

Har du fulgt norske Bjørn Nyland på YouTube så vet du at han utgjør en populær skikkelse på nettstedet, der han stadig tester nye elektriske biler og kanskje med Tesla i overvekt, derav kallenavnet “TeslaBjørn.”

Oppdatert,

Nå er rekorden et faktum: Nyland presterte å kjøre 24 timer med en Model 3 Long Range AWD i Tyskland med hjelp av Ionity-laderne som finnes i landet – disse er også kjappere enn Teslas egne Superchargers.

Ligger godt an til å slå forrige rekord

I skrivende stund er han hardt til verks med et verdensrekordforsøk der det går ut på å tilbakelegge flest mulig kilometer i strekk med en elektrisk bil. Forsøket startet i går, torsdag den 4. juli klokken 22.00, og pågår i 24 timer – til klokken 22.00, fredag den 5. juli. Kjøretøyet som benyttes er en Tesla Model 3 av typen Long Range, og det er ladestasjoner fra Ionity som brukes for lading.

Annonse
Den tidligere rekorden er satt av G-Electric som kjørte 2644 kilometer på 24 timer i november 2018, også da med en Model 3 fra Tesla. Til sammenligning så ble det ved sist oppdatering fortalt at omkring 1750 kilometer er tilbakelagt etter 15 timers kjøring i Bjørn sitt forsøk.

Kjøringen er naturligvis lagt til Tyskland der det blir lettere og mer lovlig å dra litt på i hastigheten. Været ser ut til å variere i stor grad, med hittil en del regn.

Se direktesending under

En direktesending finner du under:

https://www.youtube.com/watch?v=YoEjWRr2gBA

Tror du TeslaBjørn får ny verdensrekord?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse