samsung-inntekt
Samsung måtte tåle en nedgang på 56 prosent i profitten fra året før.

Annonse


Spår sjokknedgang for seg selv – ned 56 prosent fra året før

Samsung har lagt frem resultatene for årets andre kvartal som nettopp ble rundet av i juni, og tallene er alt annet enn positive for selskapet. Profitten skal være mer enn halvert fra året før, ifølge analytikere på grunn av lavere priser og mindre etterspørsel etter minnekomponenter fra selskapet.

Nedgang i etterspørsel

Til tross for at Samsung primært er kjent for mobiltelefonene blant folk flest så må en ikke glemme at de produserer og selger en rekke forskjellige komponenter, deriblant DRAM og NAND-minne.

Selskapet er avhengig av disse produktsegmentene opplever økning i etterspørsel for å snu den negative trenden, men ingenting tilsier at dette vil skje i løpet av de neste 18 månedene, ifølge anayseselskapet Evercore.

Samme skrekkscenario som første kvartal

Flere medier skriver at denne nedgangen ikke er en helt ny trend for Samsung. I første kvartal opplevde de en 60 prosents nedgang i driftsmargin. Det foreligger ingen indikasjoner på at det sør-koreanske selskapet med det første kommer til å gjenskape de gode tallene fra 2018, men det gjenstår å se om Galaxy Note 10 kan dempe fallet til en viss grad.

Annonse
Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse