batteri-mobil-oled
OLED-skjermer er på vei til å bli mer strømeffektive.

Annonse


Ny OLED-teknologi kan gjøre mobilskjermer mer effektive

Smarttelefonens skjerm er som regel direkte korrelert med telefonens batterikapasitet, og da er det ikke rart man fortsatt gjør omfattende forskning innen feltet som dreier seg om skjermteknologi. Det meldes nå at en ny type OLED-teknologi kan øke både lysstyrken og strømeffektivitet.

Ny teknikk for filtrering av lys

Et slikt panel kan være hjelpsomt i disse tider hvor man stadig får telefoner med større skjermer og bruken av disse i sollys er avhengig av skjermens lysstyrke. Det er et team ved Imperial College London som har tatt i bruk en spesiell prosess som til forskjell fra tidligere fremstiller OLED-paneler som gir fra seg det de karakteriserer som polarisert lys.

Mens skjermer normalt har filtre for å redusere refleksjon av sol- og annen lys så har det en ulempe at det hindrer mye av skjermens lys til å vise seg. Lys som på denne måten ikke blir observert av brukeren tilsvarer i praksis bortkastet strøm.

Den nye løsningen foreslås i at lyset fra OLED-skjermene må gå gjennom et polarisert filter i tillegg til at eksterne lyskilder filtreres uavhengig av dette.

Annonse
Bruker mindre energi

Resultatet av forskningen er ikke ventet å påvirke telefoner der ute med det første og heller ikke i nærmeste fremtid, men man ser ikke bort i fra at det om noen år brukes i alt fra mobiltelefoner til TV og smartklokker om noen år når teknologien er moden nok til bruk i forbrukerelektronikk.

Resultatet er ikke bare mer lyssterke skjermer men også bedre strømeffektivitet som en konsekvens av at skjermen ikke trenger å filtrere ut lys, en energikrevende prosess i seg selv.

Det kan lønne seg å vente til 2020 om du er i markedet for OLED TV

Kilde:
TechRadar

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse