YouTube slår ned på alle ”hacking” videoer
YouTube slår ned på alle typer videoer som har med hacking å gjøre

Annonse


YouTube slår ned på alle ”hacking” videoer

YouTube har i økende grad begynt å sensurere bort flere typer innhold som de ikke liker, eller mener bryter med sine vilkår. I USA har de fått kritikk for å ha fjernet videoer fra bloggere på den politiske høyresiden, mens de har latt venstreradikale videoer forbli urørt.

Denne gangen møter de motstand for å fjerne et større antall videoer som har med hacking å gjøre. Nærmere bestemt instruksjonsvideoer som viser hvordan man omgår sikkerhetsrutiner, svakheter i programvare eller maskinvare, og lignende. Hensikten er nok godt ment, og ingen er selvsagt tjent med at hackere med lyssky hensikter kan få lett opplæring via YouTube-videoer.

Sensurerer blindt

Men problemet er nå at YouTube ikke skiller mellom videoer som har kriminelle hensikter – og de som er laget for å advare folk om sårbarheter. For eksempler finnes det egne miljøer som lager videoer for å hjelpe og informere om hvilke svakheter som finnes i flere systemer – etterfulgt av forslag til hvordan sikkerhetshullene kunne tettes.

YouTube sletter derimot disse videoene, og nå er flere rasende på at YouTube setter alle “hacking” videoer i samme bås – uten noe kritisk valg av hva som er laget med gode eller dårlige hensikter. Slettingen skjer trolig for det meste via algoritmer som ser etter visse temaer og ord i videoene, og automatisk flagger dem for.

Annonse


Inntil videre må nok alle som lager innhold om informasjonssikkerhet og svakheter måtte se seg om etter en annen platform for deling av slikt materiale.

Kilde:
WccFtech

Annonse