YouTube slår ned på alle ”hacking” videoer

YouTube slår ned på alle ”hacking” videoer
YouTube slår ned på alle typer videoer som har med hacking å gjøre

YouTube har i økende grad begynt å sensurere bort flere typer innhold som de ikke liker, eller mener bryter med sine vilkår. I USA har de fått kritikk for å ha fjernet videoer fra bloggere på den politiske høyresiden, mens de har latt venstreradikale videoer forbli urørt.

Denne gangen møter de motstand for å fjerne et større antall videoer som har med hacking å gjøre. Nærmere bestemt instruksjonsvideoer som viser hvordan man omgår sikkerhetsrutiner, svakheter i programvare eller maskinvare, og lignende. Hensikten er nok godt ment, og ingen er selvsagt tjent med at hackere med lyssky hensikter kan få lett opplæring via YouTube-videoer.

Sensurerer blindt

Men problemet er nå at YouTube ikke skiller mellom videoer som har kriminelle hensikter – og de som er laget for å advare folk om sårbarheter. For eksempler finnes det egne miljøer som lager videoer for å hjelpe og informere om hvilke svakheter som finnes i flere systemer – etterfulgt av forslag til hvordan sikkerhetshullene kunne tettes.

Annonse

YouTube sletter derimot disse videoene, og nå er flere rasende på at YouTube setter alle “hacking” videoer i samme bås – uten noe kritisk valg av hva som er laget med gode eller dårlige hensikter. Slettingen skjer trolig for det meste via algoritmer som ser etter visse temaer og ord i videoene, og automatisk flagger dem for.

Inntil videre må nok alle som lager innhold om informasjonssikkerhet og svakheter måtte se seg om etter en annen platform for deling av slikt materiale.

Kilde:
WccFtech

Annonse
Annonse