model-3-euro-ncap-krasj-test
Model 3 kommer veldig bra ut i den europeiske sikkerhetstesten.

Annonse


Tesla får full pott i europeisk sikkerhetstest

Tesla kan skryte av de beste resultatene på nok en ny kollisjonstest. Deres nyeste og hittil billigste variant i Model 3 fikk nemlig fem stjerner på samtlige av kategorier som testes i Euro NCAP. Ikke nok med det så uttaler representanter fra organisasjonen at Tesla har satt en ny standard for sikkerhetsteknologi.

Oppnådd gode resultater tidligere

Dette kommer etter at den amerikanske bilprodusenten har fått svært gode resultater på Model S og Model X tidligere, samt toppresultat på Model 3, også det på amerikansk grunn. Euro NCAP fører tilsvarende tester i Europa, med mål om et tryggere trafikkmiljø og færre personskader i forbindelse med ulykker.

Tesla skriver i en e-post at Model 3 har oppnådd fem stjerner i alle fire kategorier, der disse vurderer en bils evne til å beskytte både barn og voksne i tillegg til myke trafikanter. Også bilens sikkerhetsfunksjoner er vurdert, deriblant bilens evne til å unngå kollisjoner, minimere skader og hindre sjåføren i å ubevisst forlate kjørefilen. Selskapet forteller at de fikk den høyeste scoren som Euro NCAP til dags dato har utdelt under 2080/2019-testprotokollen. Under kan du se en video fra testen:

Annonse
Skryter av nødbremsssystemet

Mye av dette tilegner Tesla forbedringene som er gjort til det automatiske nødbremssystemet (AEB) som har blitt distribuert over trådløse programvareoppdateringer til Model S, X og 3 med produksjonsdato etter oktober 2016.

I e-posten forteller Tesla at Model 3 er den rimeligste bilen deres til nå, der de er bevisste på at sikkerhet er en avgjørende faktor for sjåførene. De påpeker at Model 3 ble bygget med den sterkest mulige strukturen og det beste sikkerhetssystemet og de mest avanserte funksjonene for sikkerhet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse