daybreak-game-company-ddos
Den 23 år gamle mannen er dømt til 27 måneders fengsel og må betale en bot på 95 000 dollar.

Annonse


Dømt til to års fengsel for DDoS-angrep på Sony, League of Legends og Dota 2

En av hackerne i gruppen som kalte seg DerpTrolling og som sto bak en rekke DDoS-angrep mot populære spill og spilltjenester i 2013 og 2014 er dømt til to års fengsel i i amerikansk rett. Austin Thompson (23) sa seg skyldig i november for å ha deltatt i angrepene mot SOE (Sony Online Entertainmet) sent i 2013, Battle.net og League of Legends i tillegg til Dota 2.

– Rømte fra badet

Thompsons DDoS-angrep kom seks måneder i forkant av de som ble utført av gruppen Lizard Squad, som for øvrig også fremsatte en bombetrussel mot SOE der daværende sjef satt i et fly som ble tvunget til å lande. Thompson skal ikke ha vært delaktig i disse handlingene, men gikk selv tidlig i 2014 på Twitter for å melde at han hadde sneket seg ut av sitt eget hus gjennom badet da føderale agenter dukket opp på døra.

Påtalemyndigheten fortalte i retten at Thompson ofte brukte DerpTrolling sin Twitter-konto for å annonsere fremtidige DDoS-angrep, etterfulgt av skjermbilder der det gikk fram at serverne på de aktuelle tjenestene og nettstedene var nede.

Amerikaneren blir fremstilt for fengsling den 23. august, i tillegg til å måtte betale 95 000 dollar til Sony Online Entertainment, nå kalt Daybreak Game Company.

Annonse


Tok ned Xbox Live og PlayStation Network julen for tre år siden – nå er Lizard Squad-medlem dømt

Kilde:
Polygon

Annonse


Annonse


Annonse