Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den 23 år gamle mannen er dømt til 27 måneders fengsel og må betale en bot på 95 000 dollar.

Dømt til to års fengsel for DDoS-angrep på Sony, League of Legends og Dota 2

Må også betale en saftig bot.

En av hackerne i gruppen som kalte seg DerpTrolling og som sto bak en rekke DDoS-angrep mot populære spill og spilltjenester i 2013 og 2014 er dømt til to års fengsel i i amerikansk rett. Austin Thompson (23) sa seg skyldig i november for å ha deltatt i angrepene mot SOE (Sony Online Entertainmet) sent i 2013, Battle.net og League of Legends i tillegg til Dota 2.

– Rømte fra badet

Thompsons DDoS-angrep kom seks måneder i forkant av de som ble utført av gruppen Lizard Squad, som for øvrig også fremsatte en bombetrussel mot SOE der daværende sjef satt i et fly som ble tvunget til å lande. Thompson skal ikke ha vært delaktig i disse handlingene, men gikk selv tidlig i 2014 på Twitter for å melde at han hadde sneket seg ut av sitt eget hus gjennom badet da føderale agenter dukket opp på døra.

Påtalemyndigheten fortalte i retten at Thompson ofte brukte DerpTrolling sin Twitter-konto for å annonsere fremtidige DDoS-angrep, etterfulgt av skjermbilder der det gikk fram at serverne på de aktuelle tjenestene og nettstedene var nede.

Amerikaneren blir fremstilt for fengsling den 23. august, i tillegg til å måtte betale 95 000 dollar til Sony Online Entertainment, nå kalt Daybreak Game Company.

Tok ned Xbox Live og PlayStation Network julen for tre år siden – nå er Lizard Squad-medlem dømt

Kilde:
Polygon

Stikkord: Bot, ddos, derptrolling, fengsel