Oppfordrer til boikott av sosiale medier denne uken
Den 4. og 5. juli vil mange ta pause fra sosiale medier.

Annonse


Oppfordrer til boikott av sosiale medier denne uken

I forbindelse med USAs nasjonaldag den 4. Juli oppfordres folk til å avstå fra sosiale medier torsdag og fredag denne uken. Aksjonen er et tiltak fra en av Wikipedia-grunnleggerne, Dr Larry Sanger. Han mener at dersom et stort nok antall mennesker velger å unngå sosiale medier de to dagene – vil dette sende et signal til de store nettverkene som Facebook, Twitter, og Instagram.

Ønsker kontrollen tilbake til folket

Hensikten er å vise teknologi-gigantene at folk er misfornøyde med hvordan deres personlige data håndteres og utnyttes – og at det bør gjøres en reform. I en offentlig uttalelse sa Sanger;

“Vi skal være høylytte om dette. Vi skal vise våre alles felles muskler og kreve at de gigantiske og manipulerende selskapene gir oss kontrollen tilbake over vår personlig informasjon og opplevelser. Jo flere som blir med på boikotten, desto mer vil det vise hvor misfornøyde folk er med den nåværende situasjonen”

Han gikk videre med å si at de store sosiale nettverkene burde bli mer samkjørte, slik at man kunne legge ut en post som kunne gå ut på flere kanaler samtidig.

Annonse


Laget egen erklæring

Amerikanernes  grunnlovsdag er også kjent som Independence Day, da uavhengihetserklæringen fra England ble en realitet. Sanger har nå i sammenheng med boikott-aksjonen også laget det han kaller en “Declaration of Digital Independence” – som han ber alle som vil være med på aksjonen om å underskrive på.

Noen betviler derimot hvor stor effekt denne boikotten vil ha. De sosiale nettverkene har flere milliarder brukere, og kritikere mener at det må uhyre mange folk til for at disse selskapene skal ta en slik aksjon seriøst. Det gjenstår å se hvor mange Sanger får med på den sosiale media-streiken mot slutten av uken.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse