iphone-fingeravtrykk
Ryktene skal ha det til at Apple skal lansere en spesiell iPhone i Kina med fingeravtrykkleser.

Annonse


Nå gjør Apple kanskje det folk har ventet på lenge – men for kinesiske kunder

Flere industrikjennere mener at Apple har et noe utspekulert trekk på lur for å kapre til seg flere kunder i Kina: i et ledd av å gjøre iPhone billigere så skal de visstnok droppe Face ID til fordel for en billigere, in-display fingeravtrykkleser.

Billigere å produsere

Denne iPhone-modellen skal bedre appellere til mer budsjettsensitive kunder, ifølge kildene.

Slike kunder er det mange av i Kina, som alle vil dra fordel av at Apple reduserer produksjonskostnadene knyttet til den aktuelle iPhone-utgaven. En konsekvens vil være at prisen på iPhone blir mer sammenlignbar med telefoner fra lokale produsenter som Xiaomi, OPPO og Huawei.

Dyre komponenter

Det hadde naturligvis gitt mening å selge slike telefoner i andre markeder der kundene er prissensitive, og kan belage seg på å låse opp telefonen med fingeravtrykk fremfor ansiktgjenkjenning. Sistnevnte er basert på avansert teknologi som den siste tiden har blitt Apples hovedform for biometrisk sikkerhetsløsning, men et gjennomgående problemet er de høye kostnadene som går med til å anskaffe spesielle komponentene som brukes i utformingen av denne.

Annonse
Til sammenligning er kostnadene forbundet med fingeravtrykkleser i skjermen betraktelig billigere som følge av at kinesiske produsenter stadig har presset ned prisene.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse