avanguard-russland-vapen
Avanguard skulle være klart i 2019, men planene må la vente på seg som følge av mangel på karbonfiber.

Annonse


Det russiske supervåpenet skytes 20 ganger fortere enn lydens hastighet, men det er bare ett problem…

Russland planlegger å utvikle et hypersonisk våpensystem som kan skytes i hastigheter rundt 20 ganger mer enn lydens hastighet og på den måten blant annet enkelt unngå amerikanske missilsystemer. I utviklingen av Avanguard som våpenet heter, er det bare ett stort problem: mangel på karbonfiber.

Mangel på karbonfiber

Den russiske presidenten meldte i fjor at Avanguard skulle bli klart i 2019, men det er CNBC som nå melder at de har støtt på problemer underveis, spesifikt forbundet med tilgang på karbonfiber som gjør at landet må ty til andre materialer for å ferdigstille det hypersoniske våpensystemet.

Ifølge CNBC som baserer saken på uttalelser fra en anonym kilde så dreier det seg om at Russlands beholdning med karbonfiber akkurat nå ikke er tilstrekkelig for å håndtere de ekstreme temperaturene man oppnår ved hastighetene det dreier seg om for Avanguard. Landet skal være i full sving med å finne en erstatter for karbonfibermaterialet men har altså inntil videre ikke kommet noen vei med dette.

Splitter våpeneksperter

Kilden skal ha det til at de planlegger færre enn 60 slike våpen som følge av de enorme kostnadene, et tall som forsåvidt splitter en rekke våpeneksperter der noen mener at det holder i massevis mens andre mener at det er et beskjedent antall til Russland å være. Uansett er planen å ferdigstille kun tolv innen 2027, så det tar en stund likevel.

Annonse
Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse