brøndby-if-panasonic-face-recognition
Brøndby IF får implementert et system for å lettere filtrere ut bråkmakere.

Annonse


Danske Brøndby IF får ansiktgjenkjenning fra Panasonic

Panasonic annonserer at de har installert sikkerhetskameraer på Brøndy IF sitt fotballstadion ned FacePRO-teknologi aktivert, slik at det danske fotballaget med plassering i Superligaen oppnår en rekke fordeler samtidig som de forsøker å ivareta publikums personvern på best mulig måte. FacePRO-programvaren har NIST-anerkjennelse for å gi den beste prestasjonen i uavhengige tester.

Flere fordeler, også for de som pekes ut av systemet

Ifølge Panasonic har de nye kameraene en rekke fordeler for tilskuerne – for det første vil det være langt større sannsynlighet at bråkmakere som er svartelistet fra tribunen blir stoppet fra å gå inn som tilskuer. På en annen side vil kameraovervåkningen med ansiktgjenkjenning gi bråkmakerne den fordelen at dataen kun lagres på fotballklubbens interne servere som ikke er koblet til internettet.

Teknologien skal ifølge selskapet kunne kjenne igjen personer på bilder som er tatt for ti år siden.

Hindrer uautorisert tilgang

Da Panasonic avslørte nyhetene så fortalte Gerard Figols i selskapet at ansiktgjenkjenningen deres vil bidra til tryggere stadionmiljø ved å forbedre sikkerhetspresset der og da mens teknologien samtidig beskytter dataen fra uautorisert tilgang.

Annonse


Brøndby IF skal visstnok ikke være første sportsklubb som innfører slik ansiktgjenkjenning, Neowin melder at det skal være utbredt i Uruguay. Likevel er det blant de første og kanskje det aller første stadionet i Skandinavia med slik teknologi, som kan gjøre en bedre jobb med å holde kontroll på bråkebøtter.

Kilde:
Neowin

Annonse