Apple News+
Apple News+ ble lansert for bare tre måneder siden. Enkelte innholdsprodusenter er nå bekymret for tjenestens fremtid. (

Annonse


Slakter Apple News+. – Vi tjener bare en brøkdel av det de sa

I mars lanserte Apple den nye abonnementsbaserte tjenesten News+ – en app som samler nyheter fra en rekke ulike publikasjoner på ett sted.

Men som vi har vært inne på tidligere har det vært intern uro blant utgiverne som er en del av tjenesten. Små utgivere mener at Apple favoriserer de største utgiverne, blant annet ved å tilby dem mer avanserte designløsninger:

Misfornøyd med inntektene

Nå skriver Business Insider (bak betalingsmur) at utgiverne tjener langt mindre på Apple News+ enn de ble forespeilet på forhånd.

– Vi tjener bare en brøkdel av det de (Apple) sa, sier en utgiver til nettstedet.

Annonse
Apple skal overfor utgiverne ha hatt en åpen dialog om utfordringene. Selskapet skal blant annet ha fortalt dem at «brukere er bekymret for hva som er gratis og ikke».

Dårlig design?

Dette kan være en indikasjon på at News+-appen har et problem med brukergrensesnittet. Utgiverne mener også det. Flere av dem skal være misfornøyd med designet. Mye av misnøyen går ut på at leserne bruker for kort tid på hver enkelt publikasjon. Utgiverne får nemlig betalt basert på hvor lang tid leseren bruker på publikasjonen, derfor er dette et viktig parameter for dem.

Ifølge Business Insider er den generelle konsensusen blant utgiverne at de er overrasket over Apples manglende fokus på detaljer i News+.

«Apple er kjent for å ta en perfeksjonerende tilnærming til sine telefoner og annen maskinvare, men flere utgivere er overrasket over hvor upolert News+ er», skriver nettstedet.

Lover bedring

Apple skal angivelig ha sagt til innholdsprodusenter at de «jobber med å gjøre produktet mer intuitivt for brukeren i tillegg til å adressere utgivernes bekymringer».

Slett ikke alle News+-utgivere er overbevist.

– Jeg tror ikke de legger nok innsats i tjenesten, skal en utgiver ha sagt.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse