Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google ruller ut en funksjon mange vil la seg glede av. (Ill.: Google)

Google har automatisert et av de mest brukte funksjonene sine

Funksjonen rulles ut overalt.

I mai annonserte Google at de introduserer en mulighet for brukerne av tjenestene deres til å automatisk slette internetthistorikken, og nå ruller oppdateringen med denne endringen ut.

Valget mellom 3 og 18 måneder

Det betyr at alle som bruker en Google-konto kan velge å få historikken sin slettet enten etter tre eller 18 måneder avhengig av hva en foretrekker. Posisjoner, netthistorikk og historikk med applikasjoner vil bli slettet i prosessen.

Funksjonen gir deg større kontroll over dataene dine og aktiveres ved å gå inn på innstillingene for aktivitetskontroll enten det er på mobilappen eller i nettleser. Der navigerer du deg til administrer aktivitet under «Web & App activity» og/eller «stedshistorikk» for å innstille tiden det tar før historikken din slettes automatisk.

Kun manuell håndtering – til nå

Hittil har det vært mulig å gjøre i praksis de samme tingene, men da manuelt og med langt mindre oversikt.

Det finnes for øvrig en mulighet til å deaktivere all innsamling av data som nevnt ovenfor på permanent basis, men den store ulempen med dette er at søkemotorens funksjonalitet blir begrenset slik at du blant annet ikke kan få brukerforslag basert på personlige preferanser.

Kilde:
TechRadar

Stikkord: Google