Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google Maps-brukere i India har fått en genial funksjon som også hadde kommet mange andre til gode.

Ny funksjon i Google Maps – gir varsel når taxi-sjåføren ikke kjører langs ruten

Denne funksjonen kan være grei å ha.

De siste månedene har Google Maps fått en haug nye funksjoner av både viktig og mindre viktig karakter, men til syvende og sist har det resultert i at en får bedre opplevelse ved å bruke applikasjonen. Det som implementeres i dag er en funksjon som varsler brukeren dersom taxien man befinner seg i går av den forhåndsbestemte ruten.

Flere fordeler

Denne funksjonen gir i tillegg til en større trygghetsfølelse også bedre anelse om sjåføren bevisst har tatt en lengre rute for å strekke ut tiden og dermed økt kostnaden for turen.

Google skriver i sitt innlegg at man kan aktivere funksjonen ved å huke av «Stay safer» og «Get off-route alerts»-valgene. Av praktiske årsaker er avstanden på avvik fra strekningen mål til 500 meter fra det Google har foreslått som optimal rute – når sjåføren bryter denne grensen så får du en varsel på telefonen der du kan gå inn for å se hvor du befinner deg sammenlignet med hvor ruten egentlig skulle gå. Her kan du også velge å sende posisjonen din til venner og familie slik at de vet hvor du er.

Funksjonen er implementert for indiske brukere, men er forventet å lanseres også i andre steder snart.

Kilde:
Wccftech

Stikkord: android, google maps, maps, trygghet