google-maps-app-safe-funksjon
Google Maps-brukere i India har fått en genial funksjon som også hadde kommet mange andre til gode.

Annonse


Ny funksjon i Google Maps – gir varsel når taxi-sjåføren ikke kjører langs ruten

De siste månedene har Google Maps fått en haug nye funksjoner av både viktig og mindre viktig karakter, men til syvende og sist har det resultert i at en får bedre opplevelse ved å bruke applikasjonen. Det som implementeres i dag er en funksjon som varsler brukeren dersom taxien man befinner seg i går av den forhåndsbestemte ruten.

Flere fordeler

Denne funksjonen gir i tillegg til en større trygghetsfølelse også bedre anelse om sjåføren bevisst har tatt en lengre rute for å strekke ut tiden og dermed økt kostnaden for turen.

Google skriver i sitt innlegg at man kan aktivere funksjonen ved å huke av “Stay safer” og “Get off-route alerts”-valgene. Av praktiske årsaker er avstanden på avvik fra strekningen mål til 500 meter fra det Google har foreslått som optimal rute – når sjåføren bryter denne grensen så får du en varsel på telefonen der du kan gå inn for å se hvor du befinner deg sammenlignet med hvor ruten egentlig skulle gå. Her kan du også velge å sende posisjonen din til venner og familie slik at de vet hvor du er.

Annonse
Funksjonen er implementert for indiske brukere, men er forventet å lanseres også i andre steder snart.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse