Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Du kan velge at stedshistorikken din skal slettes etter 3 eller 18 måneder. (Ill.: Google / ITavisen )

Endelig kan dette fjernes automatisk

Deler du ofte posisjonen din med Google?

Google følger opp lovnaden fra tidligere i år om å tilby en ny funksjon som gir deg litt mer kontroll over data som samles inn av selskapet.

På iOS og Android kan du nå (funksjonen rulles ut i disse dager) velge at data som samles inn av stedstjenester skal slettes automatisk. Tidligere har du måttet gjøre dette manuelt.

Slik gjør du

Du kan velge at Google skal slette dataene hver tredje måned eller hver 18. måned. For å gjøre dette går du til «Min Aktivitet»-fanen på din Google-konto og aktiverer «Velg å slett automatisk» fra stedshistorikken.

Google begynte utrullingen av denne funksjonen i går, men det kan ta noe tid før du ser den på din enhet.


Kilde:
Google

Stikkord: android, data, stedstjenester