google-drive-chrome-g-suite-lagring-offline
Google utvider støtten for offline-lagring i Chrome-nettleseren.

Annonse


Google Drive tester offline-lagring i Chrome

En tenker stort om skylagringstjenester helt til man sitter fast et sted med dårlig internettforbindelse eller ingen forbindelse i det hele tatt. Google Drive introduserte offline-modus av nettopp denne grunn, men denne løsningen gjaldt strengt for Word-dokumenter, Excel-filer og PowerPoint-presentasjoner. Nå tester de en utvidelse av denne til å omfatte PDF-filer, bilder og andre filer som ikke trenger å være relatert til Google.

Kun for G Suite-brukere

For øyeblikket tar Google imot søknader for å delta i denne betaen, der alle som tester får muligheten til å utheve filer de ønsker tilgang til uten internett. De dårlige nyhetene er at det kun er G Suite-organisasjoner som kan delta i betaperioden, og at funksjonen gjøres tilgjengelig eksklusivt til Chrome-nettleseren.

Før man får opp muligheten til å lagre filer til offline-bruk så må man aktivere funksjonen i innstillingene i Drive, og logge på med en gjeldende G Suite-konto.

Annonse


Google forteller at dagens versjon av funksjonen ikke fungerer på Chrome OS, men at de er på saken for å hente støtte til plattformen. Utover dette håper vi naturligvis at Google etterhvert utvider støtten til flere plattformer og nettlesere – vi holder dere oppdatert dersom det skulle oppstå en utvikling her.

Kilde:
Engadget

Annonse