microsoft_surface_pro
Microsoft planlegger en Surface-enhet med to skjermer som kan brettes, ifølge flere kilder. Nå vet vi mer om når den kan lanseres.

Annonse


Microsoft har aldri lansert noe som dette før – nå vet vi også når den kan lanseres

Skal vi tro det samme selskapet som melder at Apple vil lansere 16-tommers MacBook Pro i september så skal Microsoft vise frem noe veldig spennende i første halvdel av 2020.

Dobbeltskjerm

Det er snakk om en foldbar eller brettbar Surface-enhet med to skjermer på 9-tommer hver. Størrelsesforholdet blir 4:3, ifølge Jeff Lin i analyseselskapet IHS Markit med kilder i forsyningskjeden.

Lanseringen vil finne sted i det første halvår 2020, om ikke allerede i det første kvartalet, forteller Lin i e-posten.

Spesialtilpasset operativsystem

Blant detaljene som går fram av IHS Markit sine opplysninger er at den nye enheten vil bruke en spesialtilpasset versjon av Windows 10 (Windows Core OS) som er ment for et dobbeltsidig brukergrensesnitt. Andre detaljer inkluderer at den får hybridprosessor av typen Intel Lakefield med 10nm-teknologi.

Annonse
Den nye Surface-enheten kommer dessuten med såkalte Always On-muligheter, enten det er LTE eller 5G. I tillegg kan man kjøre Android-applikasjoner og iCloud-tjenester som finnes i Windows 10.

IHS Markit er neppe den første til å avsløre at en slik enhet finnes – blant meldte Windows Central tidlig i år at Microsoft planlegger en dobbeltskjermet enhet. Vi skrev også tidlig i juni en sak om at Microsoft hadde vist frem en prototype av enheten til de ansatte, og at de var i gang med å utvikle en Surface med dobbeltskjerm.

– De ansatte stod i kø for å se på den

Kilde:
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse