Bill Gates Android
Bill Gates er ikke fornøyd med at han lot Google vinne smarttelefon-markedet med Android.

Annonse


Bill Gates: – Dette var den største feilen jeg gjorde i Microsoft

Under et arrangement i regi av investeringsselskapet Village Global var Bill Gates invitert for snakke om entreprenørskap og hvordan det er å være grunnlegger for et stort selskap.

Gates snakket blant annet om hva som kreves for å danne et selskap og hvordan tøffe avgjørelser må tas hver dag.

Tror ikke på ferier

Toppsjef i selskapet Eventbrite, Julia Hartz, var også invitert. Hun spurte Gates om hans syn på balansen mellom jobb og fritid. Gates svar?

– Jeg tror ikke på ferier, sa den tidligere Microsoft-sjefen.

Annonse
Gates mener det er nødvendig å ofre mye de første årene av et selskaps levetid.

– Jeg har et ganske “hardcore” syn når det gjelder dette. Jeg mener det bør gjøres veldig store ofre de første årene, sier Gates.

Den største feilen

Gates har selv ofret mye, men han erkjenner også å ha gjort noen store feil. Nå får vi et lite innblikk i hva Gates mener er hans desidert største feil.

– Min største feil, var, uansett hva vi gjorde, så klarte jeg ikke å få Microsoft til å bli det Android er i dag.

Microsofts mobilsatsing ble aldri den suksessen selskapet hadde håpet på. For Gates var det et nederlag at Microsoft ikke klarte å hamle opp med Android.

Selv om han ikke var toppsjef i Microsoft da Android for alvor oppnådde popularitet – det var derimot Steve Ballmer – ser det altså ut til at Gates likevel tar på seg skylda.

Tror mangel på apper ble kroken på døra

Han mener mobilmarkedet skulle vært en naturlig ting for Microsoft å vinne. Han anslår at Microsoft tapte 400 milliarder dollar på å ikke utvikle en real Android-utfordrer.

– Vinneren tar alt. Hvis du har halvparten av alle appene, eller 90 prosent av alle appene, er ikke dommedagen langt unna. Det er rom for nøyaktig et ikke-Apple-OS, og hva er det verdt? 400 milliarder dollar. Dette er penger som kunne vært flyttet fra Google til Microsoft, sier Gates.

Du kan se hele seansen med Bill Gates i videoavspilleren nedenfor:


Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse