Apple svarer til EU på Spotifys monopol-påstander
Spotify og Apple går i strupen på hverandre.

Annonse


Apple anklager Spotify for svertekampanje

Som vi har meldt tidligere har Spotify beskyldt Apple for å bryte anti-monopol-lovgivningen. EU-kommisjonen fikk tidligere i år forespørsel fra selskapet om å sette igang en granskning mot Apple. De mente at Apple Store påtvinger en urimelig ”skatt” av tredjepartsutviklere, og at dette skader konkurransen i markedet.

Vidt uenige om tall og fakta

Men nå slår Apple tilbake, og har formelt sendt inn et motsvar til EU angående Spotifys påstander. I dokumentene sier Apple at Spotify bevisst har forfalsket fakta og detaljer i et forsøk på å sverte selskapet. Et av hovedargumentene til Spotify var den ovennevnte 30%-”skatten” på kjøp av apper og  abonnementer – men Apples svar på dette er at Spotify ikke engang skal ha betalt disse pengene.

Blandt motargumentene heter det at Spotify bare tilbød abonnement via iOS-appen fra 2014 til 2016, og at alle medlemmene som Spotify fikk i denne perioden nå er ferdige med abonnementsperioden.

Sier at Spotify knapt har betalt Apple

Apple påpeker også ovenfor EU kommisjonen at Spotify i realiteten bare har betalt Apple for 0.68% av alle sine abonnenter. Tallet skal være beregnet ut fra Spotifys 100 millioner betalende abonnenter – hvorav bare 680 000 kom fra iOS-appen.

Annonse
Hva som nå videre vil skje i denne tvistesaken gjenstår å se etter at EU har gjennomgått argumentene fra begge parter.

Les også:

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse