MP3-ripping musikk
Denne siden ble tvunget til å stenge rippe-tjenesten sin.

Annonse


Populær side for MP3-ripping stengt etter søksmål

En av verdens mest populære tjenester for ripping av musikk, Convert2MP3, har nå blitt stengt.

Den tyske tjenesten stenges som følge av et koordinert søksmål fra de globale organisasjonene IFPI og BVMI, som jobber for å sikre rettighetene til musikkaktører.

684 millioner besøk på 12 måneder

Partene skal ha inngått et forlik med et ukjent beløp, som blant annet innebærer at Convert2MP3 må stenge alle sine tjenester.

Convert2MP3 har ifølge Music Business Worldwide hatt 684 millioner besøk iløpet av de siste 12 månedene. Folk har benyttet seg av denne tjenesten for å rippe MP3-filer, noe som innebærer å på ulovlig vis konvertere strømmet lyd til en nedlastbar MP3-fil.

Annonse


– Trussel mot hele økosystemet

Som en del av forliket må Convert2MP3 også overlevere alle sine domener til IFPI og garantere at de ikke vil misbruke opphavsretten til rettighetshavere i fremtiden.

– Strømme-ripping er en trussel mot hele musikk-økosystemet. Sider som Convert2MP3 viser en total mangel på respekt for artisters rettigheter og plateselskaper, og tar penger fra dem som lager og investerer i musikk, sier sjef i IFPI, Frances Moore, i en uttalelse.

Han mener utfallet av denne saken sender et klart og tydelig signal til andre lignende tjenester om at misbruk av opphavsrett vil føre til rettslige konsekvenser.

Styreformann og toppsjef i BVMI, Florian Drücke, er også fornøyd med resultatet.

– Dette er en stor suksess for det digitale musikkmarkedet. Fordi musikkindustrien har forvandlet seg til en digital forretning er det ytterst viktig at rettighetene til artistene og deres partnere beskyttes på internett, sier Drücke.

Kilde:
Music Business Worldwide

Annonse


Annonse


Annonse