Spotify penger
Spotify anklages for å være hyklersk.

Annonse


Hudflettes etter pengekrav: – Spotify er et hjerteløst selskap som ikke bryr seg om artistene

Copyright Royalty Board (CRB) har avgjort at strømmetjenester må betale låtskrivere mer enn de gjør i dag – 43,8 prosent for å være nøyaktig.

Krever å få pengene tilbake

Spotify rammes av denne endringen, men selskapet har anket de nye bestemmelsene. Nå hevder selskapet at de betalte låtskrivere og musikkutgivere for mye penger i fjor, og de krever å få pengene tilbake. Det skriver bransjenettstedet Music Business Worldwide.

Spotifys student- og familierabatt kompliserer nemlig utregningen av betalingene. Familie-abonnementet lar opptil seks familiemedlemmer abonnere på Spotify for en enkelt pris, noe som blir rimeligere for sluttbrukeren. Men ifølge de nye CRB-satsene skal Spotify også få rabatt for disse abonnementene.

Ifølge Spotifys kalkuleringer har dette ført til at selskapet har betalt for mye til utgivere og låtskrivere.

Annonse


– Ifølge nye CRB-reguleringer betalte vi de fleste utgiverne for mye i 2018. Mens vi venter på CRB-anken er det nåværende CRB-satser som gjelder og vi vil følge dem – ikke bare for 2018 men også for fremtidige år når satsene øker betraktelig, sier en talsperson for Spotify til Engadget.

Det er ikke kjent hvor mye penger Spotify krever å få tilbake.

– Istedet for å kreve inn overbetalingene fra 2018 umiddelbart, har vi tilbudt å utvide tilbakebetalingstiden til slutten av 2018 for å minimere effekten av justeringen på utgivere, sier Spotify til samme nettsted.

– Viser sitt sanne jeg

– Jeg finner det svært hyklersk at en digital tjeneste som anker CRB-avgjørelsen utnytter deler av avgjørelsen for å dra fordeler av den. Vi burde vel ikke være overrasket, sier David Israelite, toppsjef i National Music Publishers Association til Music Business Worldwide.

Flere andre i bransjen reagerer også på Spotifys krav.

– Spotify viser nok en gang sitt sanne jeg. Det er bare et hjerteløst teknologiselskap som ikke bryr seg om artister, sier en kilde fra industrien til Variety.


Kilde:
Music Business Worldwide / Engadget

Annonse