Google Maps falske bedrifter
Google Maps oversvømmes av falske bedrifter.

Annonse


Ikke tro på alt du ser i Google Maps

Google Maps har blitt et populært sted for å finne adressen til bedrifter, men visste du at tjenesten består av mange millioner falske oppføringer?

Ifølge Wall Street Journal er Google Maps oversvømt av svindlere som utgir seg for å være legitime bedrifter. Tallet for falske bedrifter anslås til å være 11 millioner, men stadig flere strømmer til.

Lurer til seg kunder

Det kan være flere årsaker til at folk oppretter slike falske oppføringer. Noen gjør det for å stjele trafikken fra konkurrerende tjenester – dette gjøres blant annet ved å oppgi feil telefonnummer og adresse. Enkelte stjeler også logoer og andre kjennetegn fra ekte bedrifter for å lure potensielle kunder.

For eksempel: En falsk bedrift utga seg for å være en legitim reparatør. En ansatt i «bedriften» dro hjem til en person og utførte en dårlig jobb, og tok seg deretter dobbelt så mye betalt som jobben tilsa at det skulle koste.

Annonse


Fjernet 3 millioner falske bedrifter i fjor

Som en respons på artikkelen i Wall Street Journal har Google fjernet falske oppføringer som ble identifisert gjennom avisens undersøkelser. Selskapet sier også at de har lagt til nye sikkerhetsmekanismer for «høyrisiko-kategorier».

Dette inkluderer entreprenører og reparasjonstjenester. Dette er altså kategorier Google anser som ekstra utsatt for falske oppføringer. Når du får lekkasje på kjøkkenet har du som regel dårlig tid og gjør kanskje ikke så grundige undersøkelser før du kontakter en rørlegger.

I fjor fjernet Google mer enn 3 millioner falske bedrifter i Maps, og deaktiverte 150.000 kontoer som ble brukt til å opprette dem.

– Vil alltid være svindlere der ute

I et blogginnlegg som ble publisert kort tid etter Wall Street Journal-avsløringen, opplyser Google at 250.000 falske profiler ble rapportert av brukere i fjor.

«Hver måned blir Maps brukt av mer enn en milliard mennesker verden rundt. Og hver dag jobber vi og brukerne våre sammen for å forbedre kartet for hverandre. Vi vet at en liten minoritet vil fortsette å svindle andre, så det vil alltid være arbeid å gjøre og vi er forpliktet til å forbedre oss», skriver Google i innlegget.

Kilde:
Wall Street Journal / Google


Annonse