Siginify Trulifi
Trulifi tilbyr trådløs tilkobling via lys.

Annonse


Phillips Hue-produsent lanserer lys som kan sende og motta data

Signify produserer Hue-lys for Phillips – og nå har selskapet annonsert noe nytt som tar lysteknologi til et nytt nivå.

Seiler opp som et reelt Wi-Fi-alternativ

Trulifi er nemlig ikke et hvilket som helst lys – det kan nemlig sende og motta data.

Dette er i seg selv ikke noe helt nytt – allerede i 2011 ble dette lansert som et potensielt alternativ til Wi-Fi. Teknologien har imidlertid aldri tatt helt av.

Men Trulifi har gjenopplivet teknologien og gitt det et nytt forsøk.

Annonse
Kan brukes med eksisterende Hue-systemer

Selskapet hevder at teknologien skal tilby raskere hastigheter enn Wi-Fi.

Ifølge Signify kan også teknologien implementeres i eksterende lyssystem fra Phillips.

«Istedet for å bruke radiosignaler (slik som Wi-Fi, 45/5G, Bluetooth osv) bruker Trulifi lysbølger for å muliggjøre pålitelig, trådløs og sikker toveis-kommunikasjon med hastigheter langt over konvensjonelle trådløse teknologier som brukes på arbeidsplasser».

Ikke for vanlige forbrukere – ennå

Merk deg ordet «arbeidsplasser». Trulifi er nemlig i hovedsak myntet på kommersiell bruk, og vil trolig ikke være et alternativ for hjemmebruk.

Likevel; teknologien er lovende. Ifølge Signify tilbyr Trulifi-lys trådløse hastigheter på opptil 150 Mbps over store områder, for eksempel møterom og kontorlandskap. Tilkoblingen byttes sømløst mellom lysene slik at du slipper å bekymre deg for tilkoblingsbrudd.

«Hastigheten er rask nok til å samtidig strømme 30 1080p HDTV-filmer», forklarer Signify.

– Hastighetene kan garanteres

For å kunne koble til nettverket trenger brukeren en USB-nøkkel tilkoblet datamaskinen. Denne både mottar og sender data tilbake til lyssystemet. Ettersom det ikke er noen forstyrrelser mellom Trulifi og andre radiosystemer, hevder Signify at hastighetene kan garanteres. Det samme kan ikke sies om Wi-Fi, der hastigheten varierer med signalstyrken og hvor mange som er tilkoblet samme nettverk.

Selv om lysteknologien trolig ikke vil ta over for Wi-Fi de fleste steder, kan teknologien være nyttig på steder der forstyrrelsene er store.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse