Samsung-Galaxy-Note-10-Pro-sod-høyttaler
Samsung ligger an til å bruke vibrasjonsteknologi for lyden i Note 10.

Annonse


Galaxy Note 10 kan bli den tredje mobilen med slik lydteknologi

Vi har store forventninger til Samsung Galaxy Note 10, ikke bare fordi Samsung har vist frem masse spennende teknologi det siste året, men fordi Note-telefonene deres stadig har imponert med både spesifikasjoner og funksjoner der Samsung ofte har et ess i ermet for disse.

Bruker “SoD”-teknologi

For Galaxy Note 10 skal ryktene ha det til at Samsung har pakket fire kameraer på telefonens bakside i tillegg til at de lanserer en 5G-variant med ekstra bra ytelse fra en spesiell “in-house”-brikke, Exynos 9825.

Nå kan det vise seg at Samsung også har pakket inn telefonen med en helt spesiell lydteknologi som kalles Sound on Display (SoD) – hittil finner man dette i to andre telefoner: LGs G8 ThinQ og Huaweis P30 Pro. Slik teknologi karakteriseres i at produsenten lener seg på å bruke vibrasjoner i skjermen for å skape lyd fremfor en høyttaler som typisk plasseres øverst i front.

Ekstremt tynne rammer

Ryktet baseres på lekkede bilder av skjermbeskyttere til den kommende smarttelefonen der er man ikke finner noen “busslomme” eller lignende på topp, kun et hull for kameraet, slik at skjermen med andre ord strekker seg ekstremt nærme den øvre rammen til telefonen.

Annonse


Inntil videre er det altså et rykte som vi håper å få bekreftet av Samsung når de viser frem mobilen den 7. august under et “Unpacked”-arrangement.

En interessant detalj som bør påpekes er at “SoD”-teknologi hittil utelukkende har blitt brukt til telefonsamtaler og andre spesifikke oppgaver, med en bevisst utelatelse av musikk og annen media. Dette betyr at lydkvaliteten kan være noe svakere enn konkurrentenes fordi telefonen potensielt er avhengig av én høyttaler mindre.

Kilde:
TechRadar

Annonse