huawei_zhengfei_2021
Administrerende direktør i Huawei har ingen planer om å senke ambisjonene som følge av den siste tidens utvikling.

Annonse


Huawei-sjefen spår at selskapet “blir født på ny” innen 2021

Medgrunnlegger og administrerende direktør i Huawei, Ren Zhengfei, har all grunn til å ytre seg om situasjonen han og selskapet hans befinner seg i:  de blir svartelistet av amerikanske myndigheter og det hele baseres på beskyldninger om at de samarbeider med kinesiske myndigheter.

Større nedgang enn estimert

Zhengfei åpner seg for første gang om situasjonen uten å forsøke å dempe de negative konsekvensene som har grobunn i tiltakene fra amerikansk side, og karakteriserer det i det hele tatt som svært negativt for Huawei, med beskjed om selskapet vil lide som følge av sanksjonene. Det er under en paneldiskusjon at Zhengfei åpner seg om selskapets situasjon.

Huawei-sjefen forventer en nedgang i inntektene på 30 milliarder dollar sammenlignet med estimatene som ble gitt tidligere, og til syvende og sist spås inntektene til å ligge på rundt 100 milliarder i 2019 og 2020.

Holder samme budsjett

Den store nedgangen skyldes at tiltakene fra amerikansk side ikke bare hemmer selskapets tilgang på viktig teknologi og komponenter som brukes i produktene deres, men at de også forsøker å overtale europeiske allierte til å droppe 5G-utstyret deres. Huawei forventer en nedgang i solgte enheter på 60 prosent – dette gjelder altså enheter som er tiltenkt salg utenfor Kina.

Annonse
En interessant detalj er strategien som utpekes av Zhengfei som aktuell for veien videre – her er det neppe prat om masseoppsigelser eller salg av eiendeler, men at man skal opprettholde det samme utviklings- og forskningsbudsjettet fremover for å slå hardt tilbake fra og med 2021. Planen er samtidig å gjøre seg mindre avhengig av amerikansk teknologi som et resultat av at konsekvensene var langt større enn de hadde sett for seg.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse