Valve Artifact
Valves Artifact har vært av Twitch' minst populære spill.

Annonse


Twitch saksøker kaprere

Valves Twitch-kategori for spillet Artifact ble tidligere i sommer gjenstand for kapring – troll tok over siden og strømmet innhold som bryter med retningslinjene på plattformen.

Det startet ganske uskyldig med memes, men senere ble det strømmet piratutgaver av Game of Thrones-episoder, porno, og til og med video fra Christchurch-masseskytingen.

«John Doe»

Nå har Twitch saksøkt «trollene», selv om strømmeplattformen ikke aner hvem som stod bak ugjerningene. De saksøkte omtales som «John og Jane Doe 1-100».

I søksmålet forklarer Twitch at de fjernet direktestrømmene og bannlyste en rekke kontoer. I tillegg skrudde Twitch av mulighetene til å strømme for alle nye kontoer som ble opprettet i det aktuelle tidsrommet. Det hjalp imidlertid lite – det dukket stadig opp nye nye upassende videoer.

Annonse


Ifølge Twitch skal trollene ha brukt bot-er for å komme seg forbi sikkerhetsmekanismene og for å på kunstig vis manipulere strømmens popularitet. Valves digitale kortspill Artifact ble nemlig aldri populært på Twitch, faktisk ble det rapportert tidligere i vår at dette var et av de minst populære spillene på plattformen. Ofte var det ingen som så på i det hele tatt, når dette spillet ble strømmet. Men når trollene tagget strømmene med «Artifact» gikk seertallet plutselig opp.

Krever erstatning

Twitch forklarer i søksmålet at de ble tvunget til å bruke «betydelige ressurser» på å undersøke hendelsen og for å bannlyse trollene. I tillegg mener Twitch at de mistet brukere fordi enkelte sluttet å bruke tjenesten som følge av de de drøye videoene som ble strømmet.

Selskapet krever nå at de skyldige bannlyses fra Twitch og at de må betale erstatning som følge av skadene «angrepet» medførte. Men først må de skyldige identifiseres, en jobb som er enklere sagt enn gjort.

Kilde:
Gizmodo