Epic Games-sjefen: - Å bryte kryssplattform-barrieren er det beste vi har gjort
Epic Games åpnet øynene til Sony for kryssplattformspilling - det har selskapet grunn til å være stolte av.

Annonse


Epic Games-sjefen: – Å bryte kryssplattform-barrieren er det beste vi har gjort

Hvis ting fortsetter som nå så kan vi snart si at spilling på tvers av plattformer tas for gitt. Det er i sterk kontrast til hvordan situasjonen var for noen måneder tilbake, der vi knapt turte å håpe at de forskjellige konsollprodusentene skulle åpne dørene for kryssplattformspilling.

Startet betaprogram i september

Mye av dette er takket være Fortnite og skaperne bak det svært populære Battle Royale-spillet.

Epic Games med Tim Sweeney i spissen måtte bruke Fortnite sin suksess for alt det var verdt da de var i samtaler med Sony om å tillate spilling med andre plattformer, også Xbox One. Det resulterte i gode nyheter da de kunne melde at betaprogrammet startet i september 2018.

I ettertid har det bare gått én vei der flere spillutviklere har hoppet på trenden, den viktigste blant disse er kanskje Infinity Ward og Activision med det kommende “Call of Duty”-spillet, Modern Warfare, som i slutten av oktober åpner for at spillere fra forskjellige plattformer endelig kan spille sammen.

Annonse


Et av de største øyeblikkene i selskapets historie

Til The Wall Street Journal forteller Sweeney at denne bragden er et av de største øyeblikkene i Epic Games sin historie. Epic-sjefen forteller at han var ekstremt sliten, men selvsagt fornøyd, da de etter lange diskusjoner med de ulike rivalene endelig kom til enighet.

Videre beskrev han et selskap i kraftig vekst, der han pratet om den seneste utviklingen til Epic Games. Blant annet påpeker han at det gikk opp for dem under en Halloween-fest at det var flere barn der for arrangementet enn det var utviklere i selskapet, noe som signaliserte overfor dem hvordan Epic har modnet de siste årene og hvordan de har samlet flere generasjoner på ett sted.

Sweeney tok seg også tid til å kommentere påstandene fra flere hold om at Fortnite er skadelig for barn spesielt – eksempelvis har prins Harry stilt seg bak denne påstanden. Epic-sjefen synes det er uheldig at folk karakteriserer det som noe skummelt når folk har det moro, og at de samme tingene kan sies om å for eksempel spille fotball.

Kilde:
Wccftech

Annonse