Denne måneden starter fokuset på "neste generasjons SMS"
Google tar RCS et skritt videre.

Annonse


Denne måneden starter fokuset på “neste generasjons SMS”

Google har typisk opplevd det trøblete å gjøre noe stort ut av meldingstjenestene de måtte utvikle, som regel fordi de raskt gir opp videreutviklingen av disse. Et eksempel er Allo som nå er droppet til fordel for RCS (Rich Communication Services) – omtalt av mange som meldingstjenesten som skal ta over.

Minner om iMessage

Senere denne måneden skal Google ta hånd om RCS-funksjonen i Android Messages-applikasjonen som nå enkelt omtales som bare “chat” for så å gjøre denne tilgjengelig for brukere i både Storbritannia og Frankrike. Disse brukerne for dermed mulighet til å blant annet sende høyere oppløste bildefiler og lignende.

Apples iMessage er for øyeblikket det som ligner mest på RCS, med det store skillet at Apples tilsvarende benytter seg av såkalt “ende-til-ende”-kryptering mens Google ikke har fått implementert den samme sikkerheten helt enda, der de likevel lover at de skal finne en løsning for brukerne. Google sin RCS-tjeneste vil i tillegg kreve at brukerne selv deltar for å bruke tjenesten, mens iMessage er aktivert som standard for iOS-brukere.

Hva med andre land?

Det er ikke kjent hvorvidt Google planlegger å utvide funksjonen til å omfatte flere land i nær fremtid, men at de starter med to europeiske land i første rekke er et godt tegn på at de muligens ekspanderer etterhvert, slik at stadig flere opplever en forbedret meldingstjeneste.

Annonse


Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse