Sundar Pichai
Google-sjef Sundar Pichai hevder at et Kina-comeback ikke er noe tema i dag.

Annonse


Google avfeier påstander om Kina-comeback

I fjor ble det rapportert at Google hadde vurdert å på nytt tre inn i det kinesiske søkemotormarkedet med en sensurert Google-variant:

– Ingen planer

Google forlot nemlig Kina i 2010 som følge av at selskapet ikke ønsket å være en del av sensur-regimet. Men da nyheten om at Google hadde vurdert å lansere en sensurert utgave av Google i Kina i fjor, ble selskapet møtt med sinne og fordømmelse – blant annet av egne ansatte.

Det endte med at Google skrinla prosjektet inntil videre. Rykteflommen har derimot ikke stoppet.

Helt siden dette skjedde har ryktene om at Google likevel vurderer et Kina-comeback svirret på internett. Men i et intervju med CNN avfeier Google-sjef Sundar Pichai disse ryktene.

Annonse


– Vi har ingen planer om å vurdere en relansering av tjenesten vår i Kina, sier Pichai til CNN.

Vil ha brukerne

Men han legger til at Google gjerne skulle nådd alle menneskene i Kina med sine tjenester.

– Vi har alltid lyst til å tilby tjenestene våre til den neste milliarden brukere. Vårt oppdrag er å tilby informasjon, sier Google-sjefen.

Han forteller videre at Google er forpliktet til å følge internasjonale lover og reguleringer.

Kina deler ikke Googles verdisyn når det gjelder ytringsfrihet og et åpent internett (selv om det også er mulig å debattere Googles etterlevelse av disse verdiene), men i Google er det «alltid en pågående samtale» om hvordan de kan nå flere brukere.

Ønsker ikke å spekulere

For at en relansering i Kina skal kunne være mulig, må de «rette omstendighetene» være til stede, sier Pichai. Et sensurfritt internett er «en viktig omstendighet» når en slik avgjørelse skal tas.

– Jeg vil ikke spekulere i en hypotetisk situasjon. Vi har ingen planer. Og vi bruker heller ikke noe tid på det, hevder Google-sjefen.


Kilde:
CNN

Annonse