Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Amazon har ikke gitt opp spillsatsingen sin, til tross for at de nylig permitterte flere titalls ansatte. (Ill.: Amazon Game Studios )

Flere titalls spillutviklere permittert fra Amazon

Ansatte fikk beskjeden under E3.

Amazon er nok ikke mest kjent for å drive et spillstudio, men det gjør de altså. Selskapet begynte spillsatsingen i 2014 da de kjøpte utviklerstudioet Double Helix og senere i 2015 begynte å jobbe med et PC-spill.

Men midt under spillmessen E3 valgte Amazon å permittere flere titalls spillutviklere. Selskapet skal også ha kansellert noen hittil uannonserte spill, skriver Kotaku.

Amazon har bekreftet permitteringene overfor spillnettstedet.

– Amazon Game Studios reorganiserer noen av teamene våre for å kunne prioritere utviklingen av New World, Crucible (kommende spill, journ, anm), og nye uannonserte prosjekter vi gleder oss til å avsløre i fremtiden.

– Planlagte endringer

Selskapet hevder permitteringene ikke kommer som noen overraskelse.

– Disse grepene er resultatet av helt vanlig forretningsplanlegging, der vi fordeler ressurser for å matche våre langsiktige prioriteringer, som hele tiden forandrer seg. Vi jobber tett med alle ansatte som er berørte av disse endringene for å hjelpe dem å finne nye roller i Amazon, opplyser selskapet.

Amazon understreker videre at de er forpliktet til spill og at de fortsetter å investere tungt i Amazon Game Studios, Twitch og Twitch Prime, for å nevne noe.

Permitterte ansatte får muligheten til å finne seg nye roller innad i Amazon, eller benytte seg av sluttpakker.

Kilde:
Kotaku

Stikkord: amazon, Game Studios, gaming