Annonse


Noen kommer til å mislike denne Chrome-oppdateringen

Chrome 76 har nå blitt lansert i en beta-versjon, og nettleseren bringer med seg et par interessante endringer.

Chrome-utvikler Paul Irish sier at nettsider ikke lenger vil være i stand til å oppdage når du befinner deg i inkognito-modus. Det kan kanskje høres uskyldig ut, men det kan fort bli et problem for en rekke medier, inkludert The New York Times og Bloomberg.

For når du har lest et visst antall gratisartikler i disse avisene (og flere andre) får du beskjed om å abonnere for å få ubegrenset tilgang. Det har heller ikke hjulpet å bruke inkognito-modus fordi nettsidene har kunnet oppdage dette. Når den muligheten forsvinner betyr det at du i praksis kan komme deg forbi begrensningene og få tilgang til flere artikler.

Dette er mulig fordi Chrome har rettet implementasjonen av FileSystem API.

Annonse


Hvordan publikasjoner skal komme seg rundt denne nyoppståtte utfordringen, og om det er mulig, gjenstår å se.

Flash blokkeres om standard

Den andre nyheten handler om Flash.

Flash skal offisielt «dø» i 2020, og i Chrome 76 blokkeres alle Flash-elementer som standard. Men ikke bare det; selve Flash-funksjonen er også skrudd av som standard.

Hvis du likevel vil ta i bruk Flash-funksjoner må du i den nye nettleserversjonen manuelt gå til chrome://settings/content/flash og skru på «Spør først»-valget. Da vil du måtte manuelt gi tilgang hver gang et Flash-element dukker opp.

Ny nattmodus-funksjon

Google har også gjort en nattmodus-endring. Nå kan utviklere programmere sine nettsider til å automatisk laste inn nattmodus-versjonen når nattmodus er aktivert i Chrome.

Den stabile versjonen av Chrome 76 ventes å bli lansert 30. juli.

Kilde:
9to5Google