Skjermbilde 2019-06-14 kl. 09.52.06
Animal Crossing: New Horizons ble avduket under årets E3.

Annonse


Nintendo utsatte dette spillet for å unngå at ansatte blir utbrent

Nintendo vant manges hjerter da de avduket Animal Crossing: New Horizons under årets E3, men fans ble nok skuffet da det ble kjent at spillet utsettes til begynnelsen av 2020.

Men forklaringen på utsettelsen har fått internett til å hylle Nintendo for avgjørelsen. Hvorfor?

– Balansen er viktig

I et intervju med IGN forklarer Nintendo America-sjef Doug Bowser at det er viktig for selskapet å gjøre folk glade, ikke bare fans, men også sine egne ansatte. Derfor gjør Nintendo det de kan for å unngå utbrente ansatte.

– Vi må sørge for at våre ansatte har en god balanse mellom jobb og fritid, sier Bowser, og legger til at Nintendos har en policy som sier at et spill ikke skal lanseres før det er klart.

Annonse


Utsettelsen av det nye Animal Crossing-spillet er et eksempel på denne policyen.

– Dette er en praksis vi er stolt av, sier Bowser.

Et problem i spillbransjen

I år har debatten om overarbeid blant spillutviklere rast i hele verden. Stadig flere fra innsiden av spillselskaper har stått fram og kastet lys over det som gjerne har vært omtalt som «umenneskelige arbeidsforhold».

Mortal Kombat 11-utvikler NetherRealm Studios er et av selskapene som har blitt kritisert for sin arbeidskultur. Tidligere ansatte, som anonymt har uttalt seg til medier, sier at de ofte hadde 100-timers-uker.

Red Dead Redemption 2-utvikler Rockstar Games har også måttet tåle kritikk. Medgrunnlegger av selskapet, Dan Houser, har blant annet sagt at noen av hans kolleger jobbet mer enn 100 timer i uken for å gjøre RD2 klar til lansering.

NB: Nintendo-aksjene falt dramatisk på børsen etter at utsettelsen av det nye Animal Crossing-spillet ble kjent. Da handelen endte onsdag hadde Nintendo-aksjene falt med 3.53 prosent. Det tilsvarer et tap på ca 9,7 milliarder kroner.


Kilde:
IGN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse