Skjermbilde 2019-06-12 kl. 14.24.00
Slik ser Uber for seg at fremtidens droneleveringer ser ut.

Annonse


Ubers fastfood-droner skal lande på biltak

Uber er ikke lenger bare et selskap som transporterer mennesker – i 2014 begynte selskapet med levering av mat gjennom Uber Eat. Satsingen på mat har også høstet frukter; i fjor vokste tjenesten 150 prosent, og ifølge tall fra november i 2018 leverer Uber mat i 200 byer i 20 ulike land.

San Diego først ut

Nå ønsker Uber å utvide Eats-tjenesten ytterligere. Selskapet planlegger å begynne med fastfood-leveringer ved hjelp av droner i San Diego iløpet av sommeren i år. Det skriver Bloomberg.

Uber skal siden mai ha diskutert muligheten for å gjennomføre testleveringer i denne byen, og nå ser det altså ut til at det skjer.

Kan lande på Uber-biler

Man skulle kanskje tro at Uber ville levert maten direkte til hus, men det kommer ikke til å skje. Istedenfor skal selskapet lande dronene i «utvalgte og sikre landingssoner», der en Uber-representant vil hente maten fra dronen og bringe den direkte til kunden. Visstnok skal dronene kunne lande på tilgjengelige Uber-biler – dette fungerer angivelig ved at dronen registrerer bilen ved hjelp av en QR-kode.

Annonse


Les også: Uber har brukt åtte milliarder på førerløse biler

Samarbeider med McDonald’s

Det skal ikke være dyrere for kunden å bestille dronelevert mat, fraktkostnaden vil være tilnærmet den samme som en ordinær Uber Eats-bestilling, det vil si opptil 8.50 dollar, altså ca 70 kroner.

Les også: Toyota gjør storinvestering i Uber

Uber jobber allerede med McDonald’s, der sistnevnte har produsert spesiallagde emballasjer som skal sørge for å holde maten varm under levering. Uber hevder at dronene kan levere maten innen syv minutter dersom distansen er på ca 2,4 kilometer.

– Kundene våre vil ha valgmuligheter, kvalitet og effektivitet, sier Ubers dronesjef Eric Allison til Bloomberg.

Venter på klarsignal

For at testflyvningene skal kunne gjennomføres i sommer er Uber avhengig av at FAA gir nødvendige godkjenninger. Det er imidlertid lite trolig at FAA avviser søknaden. I fjor besluttet FAA å gjøre San Diego til en av 10 steder i USA der selskaper kan drive med testing av sine dronetjenester. Det tørre og varme været gjør San Diego til et egnet sted, mente FAA.

Tror restauranter må bygge kjøkkenet

Selv om tjenesten kanskje vil bli testet i sommer, tror Allison at det vil ta minst tre år før selskapets matlevering via droner blir tilgjengelig i «en håndfull markeder». Han anslår at restauranter, innen ti år, vil bli nødt til å redesigne sine kjøkken for å møte behovet for droneleveringer.

Kilde:
BloombergAnnonse