Skjermbilde 2019-06-12 kl. 12.33.52
Intel har gitt opp sin 5G-satsing. Men teknologien de har utviklet kan havne i Apples armer.

Annonse


Apple vurderer å kjøpe Intel-avdeling

Forliket mellom Apple og Qualcomm kom overraskende på mange i vår – like overraskende var det kanskje ikke at Intel, omtrent samtidig, besluttet å skrinlegge sin 5G-satsing etter en periode med store utviklingsproblemer.

I ettertid har Intel gjort det klart at modem-avdelingen er til salgs. Vi har tidligere skrevet at Apple på et tidspunkt var interessert i å denne avdelingen

Nå hevder The Information at Apple fortsatt er interessert i dette. Selskapet skal i disse dager være i samtaler med Intel om et eventuelt oppkjøp av deler av modem-avdelingen.

Ønsker seg tysk avdeling

Ifølge nettstedet skal Intel være interessert i å selge modem-forretningene i flere deler. Apple skal angivelig være interessert i å kjøpe Intels tyske modem-avdeling.

Annonse


Intel kjøpte den tyske brikkeprodusenten Infineon for 1.4 milliarder dollar i 2011, og er i dag en av Intels sterkeste modem-avdelinger. Hovedkvarteret for denne avdelingen ligger fortsatt i Tyskland.

Kan få flere hundre ingeniører

Foreløpig er detaljene om det potensielle oppkjøpet ganske få, men The Information hevder at Apple vil få tilgang til flere hundre modem-ingeniører fra Intel dersom oppkjøpet blir gjennomført.

Nettstedet understreker at en eventuell avtale fortsatt kan bli skrinlagt.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse