Audi tilbakekaller biler - risikerer lekkasje inn i batteripakken
Det foregår en aldri så liten tilbakekalling av E-tron i USA, på grunn av en lekkasje med potensiell brannfare.

Annonse


Audi tilbakekaller biler – risikerer lekkasje inn i batteripakken

Audi har startet en frivillig tilbakekalling av den fullelektriske SUV-modellen deres, E-tron. Tilbakekallingen omfatter enkelte biler hittil kun på det amerikanske markedet som opplever et problem med forseglingen på batteripakken som kan føre til væskelekkasje og følgelig en kortslutning eller i verste fall brann.

Ingen skader hittil

Den tyske bilprodusenten melder at det hittil ikke har oppstått noen skader som følge av denne lekkasjen hittil, men at de har oppdaget problemet på fem kjøretøy og ikke ønsker å ta noen risiko på dette. Totalt er det 1644 biler som har potensial for å oppleve denne feilen, og 540 av disse er levert til kunder.

En talsperson fra Audi forteller ifølge Electrek at problemet spores til en ustabil låsemekanisme mellom batteripakken og ladertilkoblingen. Dersom væske samles på denne komponenten så kan det lekke inn i batteripakken, ifølge Electrek.

Ved alle de fem tilfellene har dette blitt avdekket på grunn av en gul advarsel i instrumentpanelet, men ingen av tilfellene skal ha ført til brann.

Kilde:
Electrek

Annonse