Ville du gitt opp smarttelefonen en uke for 1000 dollar?
Vi kan vel være glade for at tiden er forbi for de gamle mobiltelefonene.

Annonse


Hadde du maktet dette? De betaler for IKKE å bruke mobilen en uke

En internettleverandør i USA, Frontier Communications, har gjort et PR-stunt hvor de lover 1000 dollar i “kompensasjon” til en utvalgt person som er villig til å gi opp smarttelefonen sin en hel uke – mot å kun bruke en gammel type flip-telefon.

Den “heldige” (?) vinneren vil måtte dokumentere alt de foretar seg med den utdaterte mobilen. Målet skal være å se hvordan våre vaner har endret seg siden smarttelefonens inntog for over 12 år siden. Det er jo ikke så altfor lenge siden vi alle gikk rundt med klumpete mobiltelefoner uten berøringsskjerm – og i en periode var de såkalte “flip phones” populære.

Sosialt eksperiment

Det er en slik telefon Frontier Communications vil at testpersonen skal bruke 7 dager kontinuerlig. Deltageren vil også motta fysiske papirkart (som erstatning for ikke å ha Maps og navigasjon på mobilen) – samt en telefonbok han eller hun kan skrible ned kontakter i. I tillegg til penn og papir inneholder dette settet, et “survival kit”, også noen 90-talls musikk-CD’er for maksimal mimrefølelse.

Vil se hvordan verden har endret seg

Ved å måle bruken av flip-telefonen, som for eksempel tid brukt på å skrive og lese epost, organisere avtaler, og lignende, vil selskapet sammenligne hvor mer effektive vi har blitt i dag sammenlignet med bare for et tiår siden. Men de vil samtidig sette søkelyset på hvor mye mer oppslukt vi har blitt i dag med smarttelefoner – og hvor mye tid som blandt annet går med til sosiale medier, surfing, videoer, og mer.

Kilde:
BusinessInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse