Her er Amazons nye elektriske hybrid-drone

Amazon drone

Under re:MARS-konferansen i Las Vegas, som for øvrig er den samme konferansen der Robert Downey Jr. avslørte sine ambisiøse planer om å redde planeten, trakk Amazon sløret av en splitter ny leveringsdrone.

Hybrid

Amazon har nemlig eget program kalt Prime Air, der målet er å levere varer til Amazon-kunder ved hjelp droner.

Selskapet har nå utviklet en ny elektrisk drone som er en «blanding av et helikopter og et fly». Dronen kan ta av vertikalt, slik en drone pleier, men har ifølge Amazon aerodynamiske egenskaper som ligner mer på et fly.

Annonse

Se dronen i aksjon her:

AI gjør den tryggere

Den nye modellen er blant annet mer stabil under vanskelige vindforhold, og AI sørger for å gjøre den mer trygg. Ifølge Amazon kan dronen unngå hindringer automatisk, også de som beveger på seg. Selskapet trekker spesielt frem at dronen har blitt flinkere på å oppdage strømledninger og kabler.

Amazon hevder at dronen har en rekkevidde på ca 24 kilometer og kan bære med seg pakker på 2 kilo eller lettere.

Dronen bråker mindre enn tidligere modeller, ifølge Amazon.

– Bare fordi du vil ha pakken levert raskt betyr ikke det at du vil at naboene skal høre at den kommer, sa Jeff Wilke under avdukingen.

Nærmer seg lansering

Amazon hevder vi kun «er måneder unna» at levering via disse dronene blir en realitet. Flere detaljer kunne han imidlertid ikke avsløre. Det betyr at vi ikke vet hvor disse dronene kommer til å operere. Wilke opplyste riktignok at selskapet jobber med med ulike organer som regulerer markedet og at de planlegger å lansere en kommersiell leveringstjeneste.

Amazon allerede fått tillatelse av amerikanske luftfartsmyndigheter til å teste leveringer i USA.

Jobber med flere droner

Selv om selskapet har avduket en ny drone nå, betyr det ikke at de kun vil benytte seg av denne.

– Denne er favoritten min nå og vi skal fortsette å jobbe videre med den, sier Wilke ifølge CNET, og legger til at det trolig vil bli en flåte av droner etter hvert.

Kilde:
CNETAnnonse
Annonse