Skjermbilde 2019-06-05 kl. 13.21.55
Robert Downey Jr. skal danne en organisasjon som bruker teknologi og robotikk for å «rense» planeten.

Annonse


«Ironman» vil redde Jorda på ordentlig

Han er for mange mest kjent som Tony Stark i Iron Man- og Avengers-filmene – nå har 54-åringen satt seg et av sine mest ambisiøse mål så langt i karrieren: å bidra til å redde kloden på ordentlig.

Vil kjempe mot klimakatastrofer med nanoteknologi og robotikk

Nylig var den amerikanske skuespilleren en av hovedtalerne under Amazons Machine Learning, Automation, Robotics, og Space-konferansen (re:MARS) i Las Vegas. Der annonserte Downey Jr. en ny organisasjon kalt Footprint Coalition.

Organisasjonens formål er å bruke kunstig intelligens, robotikk og teknologi for å redde planeten fra katastrofale klima-ødeleggelser.

Prøver ikke å late som at han er Tony Stark i virkeligheten

Skuespilleren, som nylig var å se i Avengers: Endgame, påpeker at han ikke engang prøver å late som at han forstår kompleksiteten rundt utfordringene vi står overfor som art.

Annonse


– Men på den annen side; jeg spilte en interessant og ikonisk karakter i 11 år, Tony Stark, som gikk fra å være en sjelløs krigsprofitør til en mann som var villig til å ofre seg selv for samfunnets skyld, sa Downey Jr under konferansen.

Derfor opprettes organisasjonen

Han forklarer hvordan ideen om organisasjonen oppstod.

– Nylig, for rundt seks måneder siden, satt jeg rundt et bord sammen med supersmarte og imponerende ekspertfolk, og følgende uttalelse ble sagt: «Med robotikk og nanoteknologi kunne vi trolig klart å rense planeten betydelig, kanskje også fullstendig, innen ti år».

– Som den 54 år gamle barnet jeg er, sa jeg: «La oss gjøre det! La oss forplikte oss til en prosess, la oss danne en koalisjon».

Stillhet

Men skuespilleren fikk ikke responsen han hadde forventet. Istedet for entusiasme, ble han møtt med stillhet.

Ekspertene rundt bordet skal ha forklart at, til tross for at vi muligens har teknologien som trengs, er det mangel på politisk vilje, internasjonalt samarbeid og villighet blant bedrifter.

Da skal Downey Jr. ha svart følgende:

– Jeg vet det er en kumbaya-lignende drøm. Logistikk-messig er det et et håpløst rot. Men selv om det skulle feile er det fortsatt den beste ideen jeg har hatt, sa skuespilleren.

Håper å ha utrettet noe innen 2030

Footprint Coalition skal formelt sett dannes i april 2020. Allerede har det blitt satt opp en nettside, men detaljene rundt hva organisasjonen skal gjøre konkret, er foreløpig ikke kjent.

– I 2030 er jeg 65 år. Hvis vi har redusert bare en liten del av det jeg anser som en massiv trussel mot fremtiden vår, og rotet vi etterlater oss, skal jeg arrangere den mest spinnville pensjonsfesten du noen gang har sett, uttalte Downey Jr.

Kilde:
Fast Company

Annonse