Åpen for at Tesla kan åpne plattform for applikasjoner og spill
Elon Musk forteller at tredjepartsapplikasjoner kan bli aktuelt når bilparken vokser seg større.

Åpen for at Tesla kan åpne plattform for applikasjoner og spill

Lenge har Tesla utforsket med ideen om å åpne plattformen deres for offisielle tredjeparts-applikasjoner, men det har aldri blitt noe av dette. Elon Musk forteller nå at de fortsatt er interessert, og at det sannsynligvis skjer når bilparken vokser seg større.

Mye fram og tilbake

Siden lansering av Model S i 2012 har bilprodusenten vært fram og tilbake med tanken om å gi ut et utviklerverktøy (SDK) som kan brukes til å lage et app-økosystem for de store, berøringsfølsomme skjermene – dette har hittil aldri blitt noe av, annet enn et uoffisielt API som aktiverer noen simple tredjepartsapplikasjoner.

Interessant nok ble det så meldt at de planla en overgang til app-speiling fra mobil til bilens skjerm i stedet, tilsvarende CarPlay for Apple og Auto Work for Android. Også disse planene har latt vente på seg, men nå åpner altså Musk seg om temaet igjen, der han under et Ride the Lightning-podcast forteller at det må være mange nok biler der ute for at noen skal ønske å bruke tiden sin på utviklingen av applikasjoner, selv hvis det kun dreier seg om en port av en eksisterende applikasjon.

– Behov for konsistent plattform

Musk presiserte også at de trenger en konsistent plattform – med henvisning til at Model 3 har skjerm i landskap mens de man finner i Model X og Model S begge er vertikale.

Bilparken deres har allerede vokst til å bli på over 500 000 biler, og bilprodusenten gir inntrykk for at dette tallet skal øke betraktelig i tiden som kommer, med et årlig estimat på en halv million nye biler på veiene fra og med nyåret.

Hvilke applikasjoner kunne du tenkt deg til Tesla?

Kilde:
Electrek