Lanserer ny Apple-skjerm til 43 000 kroner
Apple Pro Display XDR er ikke for folk med trangt budsjett.

Annonse


Lanserer ny Apple-skjerm til 43 000 kroner

Apple er ikke akkurat kjent for å være et lavpris-merke, og har ofte priset seg i det høyere sjiktet av markedet med sin maskinvare. Men nå skal de lansere sin dyreste skjerm til dags dato – nemlig en helt ny Pro Display XDR, med prislapp på 5000 dollar. Etter dagens kurs tilsvarer det litt over 43 000 norske kroner. Lanseringen ble annonsert mandag samtidig med at Apple også viste frem nye Mac Pro, som koster omtrent det samme som skjermen med stand.

I en klasse for seg selv

Skjermen er med sine 32 ikke den største på markedet – men kan fra spesifikasjonene se ut som å kunne bli blandt de beste i klassen. Apple kaller det for en Retina monitor som er i stand til 6K oppløsning, med ekstrem kontrastfaktor (1 million:1), og over en milliard dynamiske fargetoner.

Den er selvsagt ikke ment for den jevne forbruker – men heller som et spesialverktøy for designere, filmstudioer, profesjonelle fotografer, og lignende. Pro Display XDR kommer med HDR 10 støtte og spesiallagde kalibreringsfunksjoner for perfekt match mot ekte farger.

Stand for montering selges utenom

Prisen derimot er kun for selve skjermen, så dersom du også vil ha den offisielle standen (Pro Stand) med fot for plassering på bordet, må du punge ut med ytterligere 1000 dollar, eller cirka 8 700 kroner. Altså rundt 52 000 kroner for skjerm med stand komplett. Den spesielle standen skal la deg rotere XDR skjermen 90 grader i portrettmodus, og ha magnetlås-funksjon for montering av skjermen.

Annonse


Vil du spare litt penger kan du velge å heller gå for Apples egen standard VESA monteringsbrakett, slik at du kan bruk den med en vanlig skjerm-stand eller veggmontering. Denne koster til sammenligning “bare” 1700 kroner.

Kilde:
BusinessInsider

Annonse