Ikea med "robotmøbler" i 2020
Den svenske møbelgiganten vil satse på automatisering av hjemmet.

Annonse


Ikea med “robotmøbler” i 2020

Svenske IKEA ser mot fremtiden og har nå inngått et samarbeid med det amerikanske selskapet Ori for å utvikle “robotmøbler”. Kanskje ikke roboter i ordets rette forstand, men det er altså snakk om å integrere elektroniske og mekaniske deler i noen få produkter som med dette skal kunne konvertere om møbler for plassbesparing etter behov.

Plassbesparende møbler på skinner

IKEA har gitt ut noen illustrasjoner og en video på hvordan konseptet ved navn ROGNAN er tenkt. Disse viser eksempel på en hyllegarderobe med integrert sofa og seng – men hvor sengen kan trekkes automatisk inn ved å trykke på en knapp. Hele seksjonen kan også monteres på skinner slik at alt kan flyttes enkelt frem og tilbake for å spare plass.

robotmøbler fra ikea

Poenget er å kunne utnytte mer av hver lille kvadratmeter, spesielt i byer hvor det ofte er små og trange leiligheter. Og istedet for å måtte anstrenge seg fysisk med skyving og løfting vil altså den innebygde “roboten” gjøre det tunge arbeidet for deg, så alt du trenger er å styre det hele med knapper.

Stort potensiale i “robotmøbler”

Det kan tenkes at denne typen møbler etterhvert også kan linkes til en app eller styringssystemer for hjemmet som for eksempel Alexa eller Google Home – slik at man kan nærmest helautomatisere ommøbleringen til forskjellige tider av døgnet.

Annonse


Se for eksempel for deg at etter at du står opp om morningen, så trekker sengen seg selv vekk under sofaen – eller at et rom får mer plass på dagtid enn om natten.

styring av robotmøbler

Del av en større visjon

IKEA ser på det som sin visjon om at man skal kunne ha viktige møbler som seng, sofa, lagringsplass, og databord på bare 10 kvadratmeter. Alt via en seksjonsenhet som kan omformes og reduseres i plass etter behov.

Selskapet lover flere detaljer om den nye møbelserien i løpet av sommeren, og sier de skal komme på markedet neste år.

Kilde:
Ikea

Annonse