Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Utstyrsprodusenten The North Face legger seg flat etter avsløring av Wikipedia-manipulering. (Ill.: The North Face )

The North Face tatt for Wikipedia-juks

Tatt med buksene nede.

Wikipedia baserer seg på at «alle» bidrar med innhold, noe som også kan være en utfordring til tider – vi har oppgjennom årene sett mange eksempler på Wikipedia-sider som blir manipulert med villedende informasjon og faktafeil.

Byttet ut bilder på Wikipedia

Det er dog noe noe mer sjeldent at vi ser store, kjente merkenavn som The North Face være innblandet i slik manipulering. Men det har vi sett nå – selskapet er nemlig tatt med «The North Face-buksene nede», for å bruke det uttrykket.

Selskapet har i samarbeid med et reklamebyrå byttet ut flere bilder på Wikipedia med egne bilder av The North Face-merkevaren.

I en kampanje-video, som du kan se i sin helhet på nettstedet adage.com, skryter The North Face av hvordan de «hacket Wikipedia» for å havne øverst i søkeresultatene på Google når noen søker etter «adventure».

Hevdet de samarbeidet med Wikipedia

Det som gjør saken ekstra pinlig for The North Face er at selskapet tidligere hevdet hardnakket at de samarbeidet med Wikipedia om dette. Det stemmer ikke.

– Wikipedia og Wikimedia Foundation samarbeidet ikke om dette stuntet, slik The North Face feilaktig påstår. Faktisk var det de gjorde sammenlignbart med å ødelegge offentlig eiendom, noe som er en overraskende retning fra The North Face, skriver Wikimedia Foundation i en pressemelding.

The North Face: – Vi beklager

Nå har utstyrsprodusenten lagt seg flat. På Twitter skriver selskapet følgende:

– Vi tror dypt på Wikipedias oppdrag og beklager at vi deltok i aktiviteter som er i strid med disse deres prinsipper. Vi nå har nå, med umiddelbar virkning, avsluttet kampanjen. Når vi nå går videre vil vi forplikte oss til å forsikre at våre team og leverandører blir bedre trent på nettsidens retningslinjer, skriver selskapet.

Kilde:
Digital Trends

Stikkord: wikipedia