Dette er alt du må vite om watchOS 6
Den første beta-en kommer i kveld.

Dette er alt du må vite om watchOS 6

Apple avslørte i kveld den helt nye versjonen av OS-et til Apple Watch. Beta-testere kan laste ned første beta i kveld.

Apples pressemelding

watchOS 6 har avanserte helse- og treningsfunksjoner for Apple Watch

Apple introduserer appene Menstruasjonssyklus, Støy, Aktivitetstrender og App Store direkte på håndleddet

San Jose, California – Apple presenterte i dag watchOS 6, som gjør det lettere for Apple Watch-brukere å følge med på egen helse og trening. watchOS 6 kommer også med nye dynamiske urskiver og App Store direkte på Apple Watch.

«Apple Watch har blitt en uunnværlig del av hverdagen til kundene våre, fra å hjelpe dem med å holde seg oppdatert og være i kontakt med andre, til å inspirere dem til å leve et bedre og mer aktivt liv», sier Jeff Williams, Apples driftssjef. «Med watchOS 6 utvider vi fokuset på å gi brukerne bedre oversikt over egen helse og trening ved hjelp av kraftige nye verktøy som kan tilpasses den enkelte bruker.»

Helse og trening

Den nye appen Menstruasjonssyklus gir kvinner en praktisk mulighet til å logge viktig informasjon om menstruasjonssyklusen sin og se antatt tidspunkt for neste menstruasjon og fruktbare periode, på Apple Watch. De kan raskt legge til informasjon relatert til syklusen sin i den daglige loggen, inkludert gjeldende menstruasjon, hvor kraftig blødningene er, symptomer, resultatet av eggløsningstester og andre elementer som inngår i fruktbarhetssporing. Den nye syklussporingsfunksjonen er også tilgjengelig i Helse-appen på iPhone med iOS 13. 

Å opprettholde god hørsel har en positiv innvirkning på livskvaliteten vår, og studier viser at hørselstap har blitt assosiert med nedsatte kognitive funksjoner. Apple Watch har en optimal plassering på håndleddet, og støyappen kan dermed gi brukerne en bedre forståelse av støynivåer i omgivelsene som kan være skadelige for hørselen or eksempel på konserter og sportsarrangementer. Appens desibelmåler flytter seg i sanntid når støynivået endres. Klokken kan sende en varsling hvis desibelnivået når 90 desibel. Hvis du utsettes for dette støynivået i fire timer per uke, kan det ifølge WHO skade hørselen din.

Kundene er opptatt av å fullføre aktivitetsringene sine, og den nye fanen for trender i Aktivitet-appen på iPhone gir dem oversikt over egne aktiviteter, slik at de kan følge egen progresjon. Fanen gir en enkel oversikt og viser om trenden er oppadgående eller nedadgående for viktige målinger som aktive kalorier, treningsminutter, gangfart og mer. Hvis det har vært en nedadgående utvikling de siste 90 dagene sammenlignet med de siste 365 dagene, vil Aktivitet-appen gi brukerne råd som kan hjelpe dem med å forbedre prestasjonene sine.

App Store og apper

watchOS 6 gir for første gang tilgang til App Store direkte på Apple Watch. Brukerne kan enkelt installere tredjepartsapper, søke etter apper ved hjelp av Siri, Diktering eller Skrible, og se produktsider for apper utviklet for klokkeskjermen – rett på håndleddet. Utviklere kan bygge apper kun for Apple Watch, som vil fungere uavhengig på Apple Watch uten en iOS-app.

Ytterligere watchOS 6-oppdateringer

  • watchOS 6 introduserer nye, dynamiske urskiver, personlige tilpasningsmuligheter og tilgang til favorittapper, kontakter og informasjon. Dette inkluderer: Urskivene Kompakt modulær, Solar, California, Forløpning og Tall.
  • Nye verktøy for utviklere inkluderer en lyd-API til strømming av musikk, radio og podkaster og en API som gir utvidet kjøretid ved øktbaserte oppgaver, slik som fysioterapi og meditasjon, og Core ML bruker nå Apple Neural Engine på Apple Watch Series 4, som gir raskere behandling av inndata på enheten.
  • Den populære Taleopptak-appen er nå tilgjengelig på Apple Watch.
  • Lydbøker kjøpt på Apple Books er nå tilgjengelige for lytting direkte fra den nye Lydbøker-appen på klokken.
  • Den nye Kalkulator-appen gjør det enklere å regne ut tips og å dele regningen, rett på håndleddet.
  • Søketreff i Siri kan vise nettstedresultater i sin helhet på Apple Watch.
  • Apple Watch kan kobles til en rekke treningsapparater på treningssentre verden over, og GymKit-kompatibiliteten er nå utvidet til å omfatte produsenter som Octane Fitness, TRUE Fitness og Woodway.

Personvern

Alle Apple Watch-funksjoner er utviklet med fokus på brukernes personvern. Ingen lyd eller lyder i omgivelsene lagres av Støy-appen eller sendes til Apple – det er kun desibelnivået som hentes inn. Informasjonen fra Apple Watch helsefunksjoner, inkludert den nye Menstruasjonssyklus-appen, vil vises i den oppdaterte Helse-appen på iOS 13. Alt datainnhold krypteres på enheten og hvis brukeren velger sikkerhetskopiering i iCloud, krypteres datainnholdet i iCloud.

Klokkeremmer for sommeren

Sport Band og Sport Loop er tilgjengelige i de nye fargene kanarigul, dragefrukt og kornblom fra og med i dag, sammen med en ny Sport Loop i Pride Edition. En donasjon fra salg av denne gjøres til de følgende LHBT-organisasjonene: Encircle, Gender Spectrum, GLSEN, ILGA, PFLAG, the National Center for Transgender Equality og The Trevor Project.

Priser og tilgjengelighet

  • Utviklere som er medlem av Apples utviklerprogram kan fra og med i dag laste ned en førlanseringsversjon av watchOS 6 for utviklere på developer.apple.com. Nye programvarefunksjoner gjøres tilgjengelige til høsten som en gratis programvareoppdatering for Apple Watch Series 1 og nyere sammenkoblet med iPhone 6s eller nyere og som kjører iOS 13 eller nyere. Gå til apple.com/watchos-preview for mer informasjon. Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller for alle språk eller på alle enheter.
  • Nye remfarger for Apple Watch er tilgjengelige på apple.com og i Apple Store-appen, og de kommer til Apple Store-butikker senere denne måneden samt til utvalgte Apple-autoriserte forhandlere og operatører i USA og mer enn 35 land og områder.

1 Tolkninger om fruktbare dager må ikke brukes som en form for prevensjon.

2 JAMA Internal Medicine, 2013.