Hopp til navigasjon Hopp til innhold
USA ber nå de fleste visum-søkere om å oppgi kontonavn for sosiale medier. (Ill.: Pixabay )

Skal du søke om USA-visum? Nå må du oppgi sosiale medier-kontoene dine

Det er for å stoppe terrorister.

Hvis du planlegger å tilbringe tid i USA, og derfor må søke om visum, er du nødt til å være forberedt på en ting: landet krever nå at du oppgir informasjon om dine kontoer i sosiale medier.

Den nye bestemmelsen ble først foreslått i 2015, og senere i 2018, men trer nå i kraft for fullt. Det betyr at alle som vil til USA må oppgi kontonavn for en rekke tjenester, i tillegg til telefonnummer og e-postadresser.

– Viktig verktøy for å stoppe terrorister

Målet med dette er å identifisere potensielle terrorister og ekstremister som har uttrykt sin ideologi og eventuelle planer gjennom sosiale medier.

Visum-søkere kan velge å oppgi at de ikke bruker sosiale medier, men en representant for Utenriksdepartementet i USA sier til Hill.TV at å lyve om dette kan få «alvorlige immigrasjonskonsekvenser».

– Dette er et viktig skritt i arbeidet med å opprette en forbedret undersøkelsesprosess i forbindelse med innpass i USA. Som vi har sett over hele verden de siste årene kan sosiale medier være en stort forum for terrorister og planlegging av terrorisme. Dette vil bli et viktig verktøy for å sile ut terrorister, offentlige trusler og andre farlige individer, sier representanten til nettstedet.

Kilde:
Engadget / The Hill


Stikkord: usa, visum