Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tiden er overmoden for at musikk og podcaster separeres fra iTunes. (Ill.: Apple )

Se hva Apple har gjort nå

iTunes på vei bort fra sosiale medier.

Oppdatert 2. juni kl. 15.15: Etter at denne saken ble publisert har det blitt oppdaget at Apple har fjernet innhold fra flere av sine sosiale medier-kontoer tilhørende iTunes. På Instagram har ikke iTunes-kontoen noen innlegg lenger og det samme gjelder Facebook-siden.

Slik det ser ut nå har iTunes-innholdet blitt flyttet over til «Apple TV»-siden på Facebook – en side som har nesten 30 millioner liker-klikk og som ble opprettet i 2009. I tillegg sendes du nå til music.apple.com når du klikker på itunes.apple.com-lenker, ifølge Craig Hockenberry i Iconfactory. Twitter-siden ser merkelig nok til å være uberørt. Uansett er dette nok en tegn på at Apple går bort fra iTunes.

Original artikkel:

Mandag sparkes Apples World Wide Developers Conference i gang og vi forventer en haug av nyheter, både når det gjelder iOS, macOS, tvOS, og watchOS.

Tidligere har vi skrevet at iTunes’ dager kan være talte. Dette fordi selskapet skal lansere en ny musikkapp som skal ta over for den aldrende tjenesten.

Organiser iOS-enheten din via Musikk-appen

Mark Gurman i Bloomberg mener å vite at den nye appen betyr kroken på døra for iTunes. Apple har angivelig ingen planer om å beholde iTunes etter at den nye musikk-appen er lansert.

Organisering av innhold iOS-dingsen din og sikkerhetskopieringer – altså oppgaver som tidligere ble håndtert av iTunes – skal nå foregå via den nye Musikk-appen, skriver Gurman.

Hva som skjer med Windows-utgaven av iTunes vites ikke.

Tidligere var det spekulert i at den nye Musikk-appen baserer seg på iTunes, som en frittstående AppKit-applikasjon. Om dette stemmer kan vi ikke bekrefte, men alt tyder på at iTunes, i hvert fall i dagens form, forsvinner om kort tid.

Kommer du til å savne iTunes?

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: Apple, itunes, wwdc