Skjermbilde 2019-05-31 kl. 16.20.23
Astra Linux blir det russiske forsvarets nye operativsystem.

Annonse


Forsvaret i Russland frykter bakdører i Windows – bytter til Linux

Tidligere denne uken meldte flere medier at det kinesiske militæret planlegger å kaste ut Windows og erstatte det med et nytt operativsystem som følge av frykt for USA-spionasje.

Nå meldes det at det russiske militæret også gjør seg klare for å fjerne Windows. Landet vil i fremtiden benytte seg av en den hjemmesnekrede Astra Linux-distribusjonen. Den er basert på Debian og ble originalt lansert av et selskap kalt RusBITech i 2008.

Astra Linux er nå sikkerhetsklarert på øverste nivå

OS-et har tidligere vært klarert for «hemmelig» og «topp hemmelig» informasjon, men forrige måned ble Astra Linux klarert for informasjon som er «spesielt viktig» av Russian Federal Service for Technical and Export Control.

I praksis betyr det at operativsystemet er sikkerhetsklarert på høyeste nivå, og at Russland for alvor kan sette i gang omstillingen fra Windows til Linux, skriver ZDNet.

Annonse


Frykter Windows-bakdører

Da det russiske forsvarsdepartementet kunngjorde sine planer i fjor, ble avgjørelsen begrunnet med frykt for at Windows skulle inneholde potensielle bakdører som kunne brukes for å spionere på den russiske regjeringen.

Kilde:
ZDNet


Annonse


Annonse


Annonse