Screenshot_2018-04-09-14-57-38-1340x754-1280x720
PUBG lever ikke sin glansdager i India.

Annonse


Adrenalin-rush fra PUBG førte til at en 16 år gammel gutt døde av hjertestans, mener indisk lege

PUBG opplever en turbulent tid, spesielt i India. Som vi kunne skrive tidligere denne uken har flere PUBG-spillere blitt arrestert i India den siste tiden. Spillet har nemlig blitt forbudt i enkelte byer.

Bannlyst

Spillet har blitt beskyldt for å avhengighetsskapende og ha en negativ effekt på spillernes helse, men mesteparten av kritikken har gått ut på at spillet fjerner fokuset fra skole og studier.

PUBG er allerede bannlyst i en rekke land, inkludert Nepal, Irak og Kina.

Tapte i PUBG – døde like etter

Nå har spillet fått nok et slag mot ansiktet: en 16 år gammel gutt fra India døde av hjertestans etter å ha spilt PUBG seks timer i strekk. Det skriver Times of India.

Annonse


Gutten, som bodde i byen Neemuch i delstaten Madhya Pradesh, skal ha falt om etter at han tapte et spill. I forkant av hendelsen skal gutten ha ropt til sine lagkamerater.

Han ble hastet til sykehus og det ble forsøkt gjenoppliving, men uten hell.

Tror adrenalin var årsaken

Guttens hjerte var tilsynelatende friskt, «fordi han var en svømmer» ifølge legen, Ashok Jain, som behandlet ham. Istedet tror legen at adrenalinrushet kan ha vært en utløsende årsak.

– Spenningen i spillet kan ha forårsaket en kraftig økning av adrenalin som førte til hjertestansen. Jeg oppfordrer barn til å holde seg borte fra slike spill, sier Jain.

Politiet skal nå etterforske dødsfallet videre.

Kilde:
Times of India

Annonse