Nå kan du få varsler om fartskontroll i Google Maps
Oppdaterte Google Maps forteller deg om både fartsgrenser og kameraer på veien.

Annonse


Bli varslet om fartskontroller i Google Maps

Norge er blant landene som får støtte for varsling om fartskontroller i Google Maps – tidligere bare tilgjengelig i appen Waze, i USA og et fåtall andre land. Da Google kjøpte opp Waze for seks år siden var deres mål å gjøre både Maps og Waze bedre samkjørt, og med mer utdypende informasjon for trafikanter på veien.

Google har drøyd litt med å inkludere flere av de unike fordelene som Waze appen har over til Google Maps, men utrullingen har skjedd gradvis. Allerede i fjor begynte brukere av Maps å oppdage at man kunne bli varslet om fartsfeller i Maps, noe som da enda ikke var offisielt støttet av Google.

fartskontroller i Google Maps eksempel

Stor utrulling til 43 land

Nå er derimot varsling av kameraer og fartsgrenser formelt del av appen. 43 land, deriblandt Norge, står på listen som får full støtte – og det betyr samtidig at du selv kan hjelpe dine medtrafikanter med å tipse Google Maps-appen om fartsfeller og annen nyttig informasjon på veien.

Vel å merke er det bare Android–brukere som vil kunne gjøre slik rapportering inn til Google Maps, mens appen selvsagt oppdateres for både Android og iOS. Informasjon om fartsfeller og kameraer vises også for iOS brukere.

Annonse


Waze fremdeles mer detaljert enn Google Maps i enkelte land

Fartsgrensen på veien der du kjører vil nå vises nederst i hjørnet på appen – mens fartsfeller og kameraer varsles som ikoner på selve veien i kartet. Når det er sagt så er det enda langt igjen til Google vil legge over alt fra Waze appen til Maps – og det kan være grunn til å tro at de heller aldri gjør de to appene like. Grunnen er at Waze spesialiserer seg mer på de brukerne som ønsker ekstra detaljert informasjon – og dette kan bli litt uoversiktlig for den jevne Maps bruker.

Eksempelvis har Waze også varsling om politibiler i nærheten, bensinpriser, varsel om trær som har falt over i veibanen, og mye annet.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse