Iron Maiden saksøker spillutvikler for 17 millioner
Metal-legendene mener de har blitt skamløst kopiert i nytt spill.

Iron Maiden saksøker spillutvikler for 17 millioner

Iron Maiden er fremdeles en av de største og mest aktive av de gamle metal-bandene fra 80-årenes glansdager. Med over 38 album under beltet, og flere enn 2 000 konserter på snart 50 år er gruppen fra England stadig populær også blandt en skare av nye fans.

Heavy metal legender

Bandet ansees av mange som en av de originale grunnleggerne av heavy metal som musikk-sjanger, og har legendarisk status. Til den grad at spillutvikleren 3D Realms nå har prøvd å innkassere på deres suksess ved å lage et spill som tilsynelatende bruker Iron Maiden som hovedinspirasjon til sitt nye spill – Ion Maiden.

Ihvertfall mener nå bandets advokater at de har gjort det – og de går til sak mot utvikleren. I pressemeldinger og søksmål fra bandet anklages 3D Realms for å ”bevisst ha utnyttet og kopiert Iron Maidens velkjente varemerke, logo, og andre likheter, og brukt disse i sitt spill, Ion Maiden”

Skamløs plagiat av alt fra varemerke til spill-innhold

Og etter en titt på Ion Maiden, altså spillet, så er det ikke så vanskelig å se mange påfallende likheter. For å gjøre vondt verre har spillutvikleren også solgt t-skjorter som av mange skal ha blitt oppfattet som offisielle skjorter fra heavy-metal legendene – men som altså ikke har noe med bandet å gjøre i det hele tatt.

Videre heter det i søksmålet at ikke bare er bandets velkjente varemerke blitt etterlignet – men også selve spillet i seg selv har svært mange likheter med bandets eget offisielle mobilspill, Iron Maiden: Legacy of the Beast. Dette spillet kom ut i 2013.

Iron Maiden og deres advokater krever nå 17 millioner av 3D Realms for brudd på copyright-loven, samt at utvikleren enten kansellerer eller overføret sitt domene for spillet –ionmaiden.com – til bandets foretak.

Kilde:
BlabberMouth