Forvirring rundt Microsofts «Modern OS»

window-1231894_1920
Microsoft har delt sin visjon for fremtidens OS.

Windows Lite, som er bygget på Core OS, er Microsofts nye operativsystem som skal kjøre på alltid-på-maskiner som er svakere, men som har bedre batterilevetid og er ment for enklere arbeidsoppgaver.

Vi har foreløpig ikke fått offisiell informasjon om Windows Lite fra Microsoft, men under Computex-arrangementet snakket selskapet, dog noe kryptisk, om fremtidens «moderne OS».

Heter operativsystemet «Modern OS»?

Her må vi nevne at vi ikke er sikre på hvilket OS Microsoft snakker om. Trolig er det Windows Lite/Core OS selskapet referer til – de nevner i hvert fall ikke Windows 10 en eneste gang.

Annonse

Pussig nok skriver Microsoft, ved ett tilfelle, «Modern OS» i et nylig publisert blogginnlegg. Med stor «M» i «Modern» kan man jo spekulere i at dette faktisk er navnet på Microsofts neste OS.

Men det kan også være en enkel skrivefeil fra Microsofts side. Er man ekstra vågal kan man lure på om Microsoft dropper Windows-merkevaren helt, men det virker litt for godt til å være sant.

Uansett: Her er Microsofts visjon for sitt fremtidige OS

Microsoft sier at det moderne OS-et, blant annet, skal ha disse kjennetegnene:

Sømløse oppdateringer: Med et moderne OS skal oppdateringer være «usynlig», altså foregå i bakgrunnen. De skal også være pålitelig, umiddelbare og uten avbrytelse

Sikker som standard: Selve OS-et skal på et eller annet vis være separert fra applikasjonene, noe som skal beskytte brukeren fra skadevare og hackerangrep.

Alltid tilkoblet: Med et moderne OS vil wifi, 4G og 5G «bare fungere». Brukeren skal aldri trenge å bekymre seg for å miste tilkoblingen. Alle enheter skal være «bevisste» og tilkoblet hverandre.

Ytelse: Når brukeren henter frem enheten skal alt være klart – umiddelbart, uten at brukeren trenger å bekymre seg for når maskinen må lades neste gang. OS-et vil også utnytte AI-kraft fra skyen for å prosessere data.

Multi-touch: Brukere kan bruke penn, stemme, touch eller synet sin input-metode. Det skal fungere like bra som mus og tastatur, ifølge Microsoft.

Kilde:
Microsoft / Neowin

Annonse
Annonse