Intel viser frem bærbar med dobbel skjerm

Intel viser frem bærbar med dobbel skjerm
Intels nye Honeycomb Glacier format er svært unikt for en bærbar.

Som del av årests Computex-messe vises det frem mange nye prototyper fra forskjellige elektronikk- og pc-produsenter. Asus stilte opp med sin veldig unike ZenBook Pro Duo – men Intel har også imponert mange med sin egen versjon av en ”dual screen” bærbar, altså med to skjermer.

Nytt skjermformat for bærbare

Det ganske radikale nye designet er en formfaktor som har fått navnet Honeycomb Glacier. Intels prototype har en 15,6 tommer hovedskjerm øverst – og en mindre skjerm nedenfor som er halvparten så høy som den øverste. Diagonalt er den mindre skjermen 12,3 tommer.

Det hele sitter sammen med to hengsler, sammenlignet med vanlige bærbare som jo alltid bare har en skjerm og ett hengsel. Man åpner den først som normalt, men så kommer også den nederste skjermen frem – og man kan plassere de opp slik at de står i den vinkelen man foretrekker.

Annonse

En report fra Engadget fikk teste konseptet litt, og hadde følgende å si om opplevelsen:

”Den forhøyde skjermen tar alt opp til perfekt øyenivå […] Mine middelmådige forsøk på å spille League of Legends på den var mer forhindret av å spille på en trackpad – enn hva jeg så på. Til og med midt under en messe som denne fungerte skjermposisjoneringen utmerket, og ikke som om at jeg knotet med å spille på en bærbar”

Fortsatt på konsepstadiet

Hengsel-systemet og de to skjermene skal visstnok fungere overraskende bra, men det gjenstår selvsagt å se om prototypen vil gå videre til produksjonsstadiet. Det kan være begrenset etterspørsel etter et såpass unikt produkt, og hovedmarkedet vil nok være for de litt spesielt interesserte – pc-spillere eller utviklere som er ute på farten og ønsker seg mer skjermplass.

Forøvrig hadde prototypen også ganske imponerende innmat. Den er utstyrt med en overklokket i9 prosessor og benytter et NVIDIA GTX 1070 grafikkort for å håndtere de to skjermene.

Hva ville du ha brukt en bærbar med doble skjermer til?

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse